News Το “Curb Your Enthusiasm” επιστρέφει!

16 Ιουνίου 2016 |

0

Το “Curb Your Enthusiasm” επιστρέφει!

Η τηλεοπτική σειρά Curb your Enthusiasm έκανε πρεμιέρα στο δίκτυο HBO στις 15 Οκτωβρίου 2000 και διέγραψε μία λαμπρά πορεία 8 σεζόν και 80 επεισοδίων, μέχρι το (όχι οριστικό, όπως φαίνεται) φινάλε της, τον Σεπτέμβριο του 2011. Σε αυτή τη μακρά διαδρομή, το Curb Your Enthusiasm απέσπασε 38 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy, κατακτώντας όμως μονάχα δύο νίκες, στις κατηγορίες της σκηνοθεσίας και του μοντάζ. Παράλληλα, το 2002, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία «Καλύτερη τηλεοπτική σειρά – Μιούζικαλ ή κωμωδία».

Curb Your Entusiasm

Η μήτρα από την οποία ξεπήδησε μία από τις πιο δημοφιλείς κωμικές σειρές στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης υπήρξε το ωριαίο mockumentary Larry David: Curb Your Enthusiasm του 1999, το οποίο προοριζόταν για μία και μοναδική εμφάνιση. Η φιξιόν φιγούρα του Λάρι, όμως, η οποία πατάει στο αληθινό πρόσωπο του Λάρι Ντέιβιντ, ξεχειλώνοντας μυθοπλαστικά ορισμένες υπαρκτές πτυχές της ζωής του, έγινε instant hit και μακροημέρευσε γνωρίζοντας τεράστια απήχηση. Ο Ντέιβιντ, προτού καταστεί η ψυχή κι η καρδιά του Curb Your Enthusiasm, είχε ήδη γράψει το όνομά του στις χρυσές σελίδες της αμερικάνικης τηλεοπτικής κωμωδίας, όντας ο συν-δημιουργός (μαζί με τον Τζέρι Ζάινφελντ) του θρυλικού Seinfeld, που είχε κάψει καρδιές από το 1989 ώς το 1998.

Seinfeld

Ο Ντέιβιντ ήταν ανέκαθεν ένας σταρ της τηλεόρασης, καθώς οι κινηματογραφικές του εμφανίσεις δεν ξεπερνούν τις οκτώ, με τις περισσότερες εξ αυτών σε μικρούς ρόλους. Τρεις από αυτές τις οκτώ εμφανίσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε ταινίες του Γούντι Άλεν, με τις δύο να περιορίζονται σε μικρές φιλικές συμμετοχές (Radio Days, New Work Stories) ενώ στο Whatever Works, του 2007, κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το  Curb Your Enthusiasm δεν απόλεσε ποτέ τη δημοφιλία του στο κοινό, ενώ είχε συγκεντρώσει υψηλότατα ποσοστά τηλεθέασης ακόμη και στην τελευταία του σεζόν. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη η επανέναρξή του, με τον Ντέιβιντ και τους ιθύνοντες του  HBO να έχουν αφήσει τα τελευταία πέντε χρόνια μπόλικες σπόντες που να υπονοούν την επιθυμία για μία 9η σεζόν.  Ο Ντέιβιντ, ερωτηθείς για τη μεγάλη επιστροφή του alter ego του, παράφρασε μία διάσημη ρήση του Ιουλίου Καίσαρα («ήρθα, είδα, νίκησα»), δηλώνοντας το εξής: «έφυγα, δεν έκανα τίποτα, ξαναγύρισα».

Curb your enthusiasm 3

Καθ’ όπως φαίνεται, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη για περισσότερες λεπτομέρειες, όπως την επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας και το υπόλοιπο καστ, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω. Μέχρι τότε, θα προσπαθούμε να μετριάσουμε τον ενθουσιασμό μας.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑