Series Βραβεία Emmy 2012

25 Σεπτεμβρίου 2012 |

Βραβεία Emmy 2012

Με την αναμενόμενη λάμψη που φροντίζουν να πλημμυρίζουν κάθε τέτοια εκδήλωση στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα αφεντικά της τηλεοπτικής βιομηχανίας, τα ετήσια βραβεία Emmy, τα Oscar της τηλεόρασης αν θέλετε, έλαβαν χώρα στο Nokia Theater του Λος Άντζελες τα ξημερώματα της Δευτέρας. Όσον αφορά τα βραβεία, άλλα πήγαν στα αδιαφιλονίκητα φαβορί, κάποια σε εκπλήξεις και κάποια άλλα κατέληξαν στους λάθος ανθρώπους, όπως δηλαδή γίνεται συνήθως σε τέτοιες τελετές. Μεγάλος κερδισμένος της βραδιάς το next best thing του Showtime που μεγάλωσε και έγινε πια βαρύ χαρτί, το συναρπαστικό Homeland που έφυγε από το Λος Άντζελες με 4 Emmy, ενώ μεγάλα φαβορί όπως το Mad Men και το Game of Thrones έφυγαν με άδεια χέρια. Πάμε να δούμε μαζί τι έγινε στις μεγάλες κατηγορίες.

Καλύτερη Δραματική Σειρά

Το Homeland, το μεγάλο στοίχημα του Showtime ήρθε από το πουθενά για να επικρατήσει τεράστιων φαβορί όπως είναι τα Mad Men, Boardwalk Empire, Game of Thrones και φυσικά το τρισμέγιστο Breaking Bad. Η ιστορία του Λοχία Nick Brody που επιστρέφει ως ήρωας στην πατρίδα μετά από 8 χρόνια αιχμαλωσίας από την Αλ Κάιντα στη Συρία και γίνεται το poster boy για την αμερικανική κυβέρνηση σαγηνεύοντας τους πάντες εκτός από μια «ελαφρώς» διαταραγμένη πράκτορα της CIA που πιστεύει ότι ο Brody δουλεύει πια για λογαριασμό του νέου αφεντικού της Αλ Κάιντα, Abu Nazir, δεν άφησε ασυγκίνητο κανένα και είναι πια και με τη βούλα το νέο μεγάλο όνομα στην τηλεοπτική Αμερική. Με τη δεύτερη σεζόν της σειράς να κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Κυριακή, είναι πολύ ενδιαφέρον το πώς θα χειριστούν οι δημιουργοί τη λεγόμενη follow – up season, που συνήθως είναι αυτή που ξεχωρίζει την ήρα από το σιτάρι στις αληθινά μεγάλες τηλεοπτικές σειρές.

Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Σειρά

Το κύμα του Homeland έσπρωξε και τον πρωταγωνιστή της σειράς, Damian Lewis, σε δυσθεώρητα ύψη. Ο Άγγλος που μας συστήθηκε ως Αμερικανός φωτογράφος στις Νύφες του Παντελή Βούλγαρη, συγκλονίζει με την ανατριχιαστική ηρεμία του προσώπου του ως επιζών Αμερικανός ήρωας πολέμου, προσήλυτος (ή όχι;) της Αλ Κάιντα. Στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Lewis δεν ήταν καν στα αουτσάιντερ, καθώς επικράτησε εν τέλει του Steve Buscemi του Boardwalk Empire, του Jon Hamm του Mad Men, του Michael C. Hall του Dexter και, κυρίως, του υπερωκεάνιου Bryan Cranston του Breaking Bad. Η εύλογη λοιπόν απορία είναι αν ο χλωμός κοκκινομάλης Βρετανός έσβησε από το μυαλό μας τον Χάιζενμπεργκ. Ούτε καν, είναι η απάντηση. Υπό κανονικές συνθήκες, ο Cranston θα έπρεπε να έχει πάρει το Emmy σπίτι του για όσα χρόνια διαρκεί το Breaking Bad, αλλά δε θα το ζορίσω περισσότερο, ας χαρεί και κανένας άλλος. Και υπό αυτό το πρίσμα, ο Lewis κέρδισε άμεσα το σεβασμό όλων. Fair enough.

Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Σειρά

Εδώ η Claire Danes του (ω, τι έκπληξη) Homeland ήταν τόσο μεγάλο φαβορί που σχεδόν τζάμπα ασχοληθήκαμε. Η κοπελίτσα από το Romeo and Juliet μεγάλωσε και παραδίδει μια ερμηνεία – γροθιά στο στομάχι αποτυπώνοντας όλες τις ουλές της Αμερικής μετά την 9/11. Η ανάγκη για εξιλέωση, οι ενοχές της πολιτικής που οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση με το Ισλάμ, η αδιάκοπη επιθυμία να προλάβει την επόμενη εκατόμβη θυμάτων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην παράνοια, οι 37 σκέψεις και θεωρίες συνομωσίας το δευτερόλεπτο και η απόλυτη αδυναμία επιστροφής σε ανθρώπινους ρυθμούς και γαλήνη σημαδεύουν την ενσάρκωση της Carrie Matheson από την Danes, σε βαθμό που ο θεατής ακροβατεί συνεχώς ανάμεσα στο θαυμασμό, τη λύπηση και το θυμό αντικρίζοντάς την να παλεύει, να αγκομαχά, να βασανίζεται στην οθόνη. Καλή η Elisabeth Moss, καλύτερη η Julianna Margulies, αλλά η Danes έκανε τρομερά πράγματα φέτος, τόσο απλό είναι.

Καλύτερη Κωμική Σειρά

Το Modern Family δείχνει να παίζει χωρίς αντίπαλο και κατάφερε να επικρατήσει για τρίτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς ας το δεχτούμε, τόσο το Big Bang Theory όσο και το 30 Rock στερούνται του ειδικού βάρους να το κοντράρουν ενώ το αντίπαλο δέος Curb Your Enthusiasm υπέκυψε στις ορέξεις του κολοσσού της οθόνης Ed O’ Neill (που στην καρδιά μας θα είναι πάντα ο Al Bundy, no matter what) και τις καμπύλες της – 40χρονης πλέον, αλλά ο Χριστός και η Παναγία… – Sophia Vergara.

To trailer της πρώτης σεζόν του Modern Family

Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Σειρά

Ο Jon Cryer τα κατάφερε ξανά. Ιδροκοπώντας για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μετά την αποχώρηση του Charlie Sheen, ο Cryer έπαιξε ιδανικά την καρικατούρα του Alan Harper στον 9ο κύκλο του Two and A Half Men δίπλα στον Ashton Kutcher, μιας και το επίκεντρο των καταστάσεων μετακινείται πλέον σαφώς στο δικό του χαρακτήρα τώρα που ο Charlie είναι παρελθόν. Τελευταία αναλαμπή στον επιθανάτιο ρόγχο της σειράς, που ξεκινά τον 10ο και τελευταίο ελπίζω κύκλο της, μιας και καλός και ο Ashton αλλά No Charlie, No Party. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι ο Cryer δεν άξιζε το βραβείο φέτος και μάλλον επιβραβεύτηκε η προσπάθειά του που κράτησε ψηλά σε τηλεθέαση τη σειρά παρά την αποχώρηση του Sheen, αφού για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους με το βραβείο θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει είτε ο Jim Parsons είτε ο Larry David. Στην καρδιά μου για πάντα το μεγάλο πουλέν, ο τρομερός Louis C.K.

Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμική Σειρά

Η Julia Louis – Dreyfous του Veep έκανε το θαύμα της, κερδίζοντας άξια το βραβείο για την εξαιρετική της ερμηνεία ως πρώην Γερουσιαστής και νυν Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. που προσπαθεί ξαφνικά να κολυμπήσει στα βαθιά ανάμεσα στους καρχαρίες της πολιτικής σκηνής της Ουάσινγκτον. Η συγκεκριμένη κατηγορία πάντως ήταν πολύ ανοιχτή και δε θα αποτελούσε έκπληξη αν το βραβείο πήγαινε και αλλού, με τις Amy Poelher, Tina Fey και Eddie Falco να έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στη σεζόν που πέρασε και την καθ’ όλα αξιολάτρευτη Zooey Deschanel που ήταν άλλωστε και το φαβορί για το New Girl.

Η Dreyfous κερδίζει και κάνει και το απαραίτητο χαβαλέ, διαβάζοντας το λόγο της Amy Poehler…

Αυτά τα ολίγα για σήμερα, Β’ Ρόλοι, Σενάριο, Σκηνοθεσία και λοιπά βραβεία αύριο….

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑