Series Νέες Σειρές (ΙΙΙ)

4 Δεκεμβρίου 2012 |

0

Νέες Σειρές (ΙΙΙ)

Οι δύο σειρές που θα μας απασχολήσουν σήμερα, έχουν δύο κοινά σημεία αναφοράς. Πρώτον, αμφότερες ανήκουν στο πρόγραμμα του ABC. Δεύτερον, το ABC αποφάσισε πρόσφατα ότι δε τις θέλει πια, και ανακοίνωσε το «κόψιμό» τους, δικαιολογημένα για τη μία, σκανδαλωδώς για την άλλη. Τώρα θα μου πείτε, αφού κόπηκαν γιατί ασχολούμαστε. Απλούστατα γιατί και στις δύο σειρές δόθηκε το οκ να ολοκληρώσουν τη σεζόν που «τρέχουν», και τι καλύτερο από μια σειρά που έχει μια μόνο σεζόν και την τελειώνεις εύκολα, γρήγορα και αναίμακτα;

666 Park Avenue

Τι παίζει : Νεαρό ζευγάρι έρχεται στη μεγάλη πόλη και βρίσκει κατοικία σε ένα από τα σπουδαιότερα και ιστορικότερα κτίρια, το Drake. Η σύζυγος πιάνει δουλειά ως διαχειρίστρια του κτιρίου και ο άντρας της είναι φέρελπις δικηγόρος. Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είναι πρώην παράλυτος ναυαγός σε νησί όπου μυστηριωδώς περπάτησε, βρήκε καταπακτές και κυνηγούσε τέρατα από καπνό και νυν διάβολος επί γης, και έχει τα δικά του σχέδια για το ζευγάρι. Για τον άντρα τουλάχιστον, ενώ αντιλαμβάνεται ότι για να τον «κάνει δικό του» πρέπει πρώτα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της νεαρής, πανέμορφης συζύγου του, η οποία πάντως δεν περνάει και πολύ καλά, μιας και βλέπει κάτι οράματα, κάτι φαντάσματα και γενικά φρικάρει και υστεριάζεται συνεχώς. Σας θυμίζει κάτι; Οποιαδήποτε ομοιότητα με το The Devil’s Advocate είναι απόλυτα συμπτωματική, εκεί στο ABC έχουν πάντα φρέσκες ιδέες.

Ποιος παίζει : Εκείνος ο πρώην ναυαγός και νυν εκατομμυριούχος που λέγαμε είναι η φωτεινή αχτίδα της σειράς. Ο Terry O’ Quinn που έγινε γνωστός ως John Lock του Lost κρατάει το ρόλο του Gavin Doran, ιδιοκτήτη του κτιρίου Drake και καμιάς 30αριάς ακόμα εταιριών, που στον ελεύθερο χρόνο του συνάπτει συμφωνίες με απλούς ανθρώπους προσφέροντάς τους τις πιο κρυφές τους επιθυμίες με μικρά ανταλλάγματα, συνήθως την ψυχή τους ή κάτι τέτοιο. Πέρα από τον καραφλό επιβλητικό τύπο που ό, τι και να κάνει θα είναι πάντα ο Lock, έχουμε τον Dave Annable στο ρόλο του νεαρού δικηγόρου Henry Martin, ανάξιο λόγου παρά το γεγονός ότι γενικά υπονοείται συνεχώς ότι είναι το σημαντικότερο πιόνι της ιστορίας, την Rachael Taylor που οι πολύ καμμένοι θα θυμούνται από ένα σύντομο πέρασμα της από το Grey’s Anatomy ως Jane van Neen, σύζυγο του παραπάνω και διαχειρίστρια του κτιρίου που τρακάρει σε καμιά 50αριά μεταφυσικά φαινόμενα αλλά την επόμενη μέρα λέει συνέχεια «Μπα μωρέ, ιδέα μου ήταν» για την οικονομία της σειράς, οι δημιουργοί της οποίας για κάποιον παρανοϊκό λόγο αρχικά πίστευαν ότι θα έχει περισσότερο χρόνο να αναπτύξει τη μυθολογία της και η Vanessa Williams ως σύζυγος του Doran. Με μια πρόχειρη έρευνα ανακαλύπτουμε ότι η κ. Williams είναι 50 ετών, κάτι που σε συνάρτηση με τον πλούσιο ψυχικό της κόσμο με κάνει να πιστεύω ότι ισούται με δύο, ίσως και με τρεις 25άρες.

Συν : Η ατμόσφαιρα είναι αρκετά υποβλητική, το στόρυ αν και ξαναζεσταμένο αρκετά ενδιαφέρον, ενώ η επιλογή του O’ Quinn για τον κεντρικό ρόλο εξαιρετικά εύστοχη. Τα εφέ είναι πειστικά και κάποιες από τις παράλληλες ιστορίες είναι καλογραμμένες.

Μείον : Ναι, είναι αρκετά creepy αλλά καμιά φορά αυτό δεν είναι αρκετό. Η σειρά χάνει πολύ χρόνο στην προσπάθεια να χτίσει ατμόσφαιρα και καθυστερεί εκνευριστικά να μπει στο ζουμί της πλοκής, ενώ η άρνηση των πρωταγωνιστών να συμφιλιωθούν με το γεγονός ότι είναι όντως αντιμέτωποι με μεταφυσικές καταστάσεις καταντάει αστεία. Οι ερμηνείες του Annable και της Taylor είναι άνευρες, άχρωμες και εν τέλει κουραστικές ενώ η αίσθηση ότι το στόρυ μπάζει δεν είναι μόνο δικιά μου.

Ετυμηγορία : Θέλει, αλλά δεν μπορεί. Αν ξεμείνεις κανένα Σου – Κου χωρίς παρέα, χωρίς δουλειές και χωρίς ζωή γενικότερα ρίξε μια ματιά, αλλά και πάλι ξανασκέψου το, άνοιξε κάνα βιβλίο καλύτερα…

Το trailer του 666 Park Avenue

Last Resort

Τι παίζει : Αμερικανικό πολεμικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με 18 πυρηνικές κεφαλές περισυλλέγει μια ομάδα ανδρών των ειδικών δυνάμεων που έχει μόλις ολοκληρώσει μια αποστολή, κάπου στον Ινδικό Ωκεανό. Το τι έκαναν οι συγκεκριμένοι κύριοι είναι απόρρητο και, κατ’ επέκταση, άγνωστο. Ωστόσο κάτι πρέπει να πήγε στραβά γιατί μέσα σε λίγες ώρες ο κυβερνήτης λαμβάνει εντολή από την κυβέρνηση να ρίξει δύο πυραύλους στο Πακιστάν. Το ζήτημα είναι ότι η εντολή έρχεται μέσω του δευτερεύοντος δικτύου, αντίθετα με το πρωτόκολλο. Όταν ο κυβερνήτης αρνείται να ισοπεδώσει 5 εκατομμύρια Πακιστανούς και ζητά επιβεβαίωση από το Λευκό Οίκο, ο Αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. τον παύει από τα καθήκοντά του και,  καθώς και ο δεύτερος στην ιεραρχία που αναλαμβάνει κάνει το ίδιο, η απάντηση έρχεται με μια αμερικανική τορπίλη εναντίον του υποβρυχίου. Ο κυβερνήτης  καταφέρνει να σώσει το υποβρύχιο και το παρκάρει σε ένα νησάκι με σταθμό του ΝΑΤΟ, κηρύσσει No Man’s Land σε ακτίνα 200 μιλίων γύρω από το νησί και προσπαθεί να επιβιώσει μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και ξαφνικά η Αμερική τους θέλει νεκρούς, απειλώντας ότι σε ενδεχόμενη επίθεση εναντίον τους θα εξαπολύσει τις πυρηνικές κεφαλές εναντίον της Ουάσινγκτον…

Ποιος παίζει : Δύο πολύ δυνατές αντρικές ερμηνείες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεσπόζουν στο καστ. Η σκοτεινή, στιβαρή φιγούρα του Andre Braugher στο ρόλο του κυβερνήτη Marcus Chaplin και η γεμάτη ένταση και αποφασιστικότητα απεικόνιση του δεύτερου στην ιεραρχία Sam Kendal από τον Scott Speedman. O Braugher έχει σημαντική καριέρα πίσω του τόσο στην τηλεόραση όσο και τον κινηματογράφο, με συμμετοχή σε ταινίες όπως το Primal Fear, το City of Angels και το Fantastic Four, ενώ ο Speedman έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη σειρά ταινιών Underworld αλλά και τη συμμετοχή του στο υπέροχο Barney’s Version. Από κει και πέρα, ο σταθερά καλός Robert Patrick (The Men who Stare at Goats, Walk the Line) και δύο άκρως ενδιαφέροντες νέοι ηθοποιοί, ο Daniel Lissing ως ο αρχηγός των ανδρών των ειδικών δυνάμεων που περισυνελέγησαν από το υποβρύχιο και ο Michael Sahr Ngaujah στο ρόλο του ντόπιου κακοποιού και ισχυρού άνδρα του νησιού.

Συν : Πέραν πάσης αμφιβολίας, η σειρά είναι ό, τι καλύτερο ξεκίνησε αυτή τη σεζόν. Το ABC δικαιολόγησε την απόφαση να την «κόψει» λέγοντας ότι το κόστος παραγωγής της είναι υπέρογκο, αλλά της επέτρεψε να τελειώσει τον κύκλο της, σε μια απόφαση που σηκώνει πάντως μεγάλη κουβέντα και ξεσήκωσε πολλές διαμαρτυρίες από τους πολυάριθμους fan στο διαδίκτυο. Το στόρυ είναι εξαιρετικό ενώ πέραν του προφανούς τρέχουν ταυτόχρονα πολλαπλές δευτερεύουσες ιστορίες που συνθέτουν μια πολυδιάστατη και άκρως ενδιαφέρουσα πλοκή. Το μόνο θετικό είναι ότι οι δημιουργοί της σειράς υποσχέθηκαν στον κόσμο ότι έστω κι έτσι, η σειρά θα σταθεί στο ύψος της και θα ολοκληρώσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να χάσει σε τίποτα όσον αφορά την ποιότητά της. Οι ερμηνείες είναι καταπληκτικές από ένα ασφαλώς εντυπωσιακό καστ, ακόμα και όσον αφορά τους δεύτερους ή και τρίτους ρόλους, η σκηνοθεσία είναι υποδειγματική όπως και το υπέροχο τοπίο του ειρηνικού μικρού νησιού στη μέση του ωκεανού, που μετατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη σε επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και θέατρο πολεμικών συγκρούσεων.

Μείον : Υπάρχουν στιγμές που ο βαθμός στον οποίο εκτείνεται η πλοκή καθιστά δύσκολο για το θεατή να αντιληφθεί όλες τις παράλληλες ιστορίες και να τις συνδέσει μεταξύ τους. Τα εφέ είναι αρκετά καλά όμως θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, ενώ κάποια μοτίβα στο στόρυ επαναλαμβάνονται αρκετές φορές μέχρι να καταλήξουν κάπου, γεγονός αρκετά κουραστικό καθώς πρόκειται για μια σειρά ήδη πολύ «φορτωμένη» σεναριακά.

Ετυμηγορία : Έστω και με την αναπάντεχη απόφαση του ABC να την «κόψει», η σειρά παραμένει η καλύτερη της σεζόν και, έστω για αυτόν τον έναν κύκλο, είναι «must watch».

Το trailer του Last Resort




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑