Η ιστορία του King Kong κρατάει χρόνια και έχει κινηματογραφηθεί υπό πλείστες κινηματογραφικές σκοπιές, όμως ο βασικός της άξονας παραμένει ένας. Ποιος είναι στ’ αλήθεια το τέρας; Ο γιγαντιαίος γορίλας που σπέρνει την καταστροφή στο πέρασμα του ή ο αδηφάγος άνθρωπος που εισέβαλε βιαίως στον κόσμο της φύσης, όπου ο ο Kong είναι δικαιωματικά βασιλιάς;
Η αρχική αυτή σύλληψη (εντυπωσιακό το ότι κανείς δε γνωρίζει ακριβώς σε ποιον ανήκει) χαρίζει ένα τόσο ενδιαφέρον κόνσεπτ που μοιάζει να αγγίζει τα όρια του ανεξάντλητου. Ογδόντα τρία χρόνια μετά την πρώτη εντυπωσιακή δημιουργία, κι ενώ έχουν μεσολαβήσει άλλες 6 τουλάχιστον σχετικές ταινίες, έφτασε η ώρα να εμφανιστεί ξανά ο βασιλεύς γορίλας στο πανί, πιο μεγαλειώδης από ποτέ. Το πρώτο τρέιλερ για το Kong: Skull Island μας μεταφέρει στη δεκαετία του ’70, ενώ μαίνεται ο πόλεμος στο Βιετνάμ, και μοιράζει απλόχερα υποσχέσεις για ένα ουσιώδες και χορταστικό υπερθέαμα.
Ο ρόλος που μας σύστησε πριν 40 χρόνια την υπέροχη Τζέσικα Λανγκ και τον οποίο έφερε εις πέρας με επιτυχία πριν από 11 χρόνια η Νάομι Γουότς, αυτός δηλαδή της ξανθομαλλούσας που αναπτύσσει την ξεχωριστή σχέση με τον θηριώδη Κονγκ, ανατίθεται αυτή τη φορά στη Μπρι Λάρσον, ενώ και το υπόλοιπο καστ είναι γεμάτο εξαιρετικά ονόματα. Τομ Χίντλστον, Τόμας Μαν, Τζον Γκουντμαν, Κόρεϊ Χόκινς και Σάμιουελ Λ. Τζάκσον πλαισιώνουν την περσινή νικήτρια του Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο Room και προσδίδουν μια επιπλέον αίγλη στο όλο εγχείρημα. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζόρνταν Βογκτ Ρόμπερτς, που έχει να επιδείξει κινηματογραφικά μόνο το The Kings of Summer, του 2013.
Η συγκεκριμένη ταινία, που θα έρθει στις αίθουσες το Μάρτιο του 2017, αποτελεί μέρος ενός ακόμα σύμπαντος που δημιουργούν από κοινού η Warner Bros και η Legendary Pictures και ξεκίνησε με το απογοητευτικό Godzilla του 2014 και μετά το Skull Island θα συνεχιστεί με το Godzilla 2 το 2018, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί το Godzilla vs King Kοng για το 2020 και μας έχει κάνει να τρομάξουμε για το τι θα δουν τα ματάκια μας. Ας προχωρήσουμε, όσο είναι αυτό δυνατόν, καλή τη πίστει, και ας περιμένουμε τον καίνουριο Kong, που φαίνεται να προσεγγίζει διαφορετικά το ζήτημα από ο,τι ο Πίτερ Τζάκσον στο αξιοπρεπές μα αποπροσανατολισμένο φιλμ του 2005.