Festivals Πικ Νικ Urban Festival 2016

31 Αυγούστου 2016 |

0

Πικ Νικ Urban Festival 2016

Τον Αύγουστο του 2012 δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα. Για πρώτη φορά, η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από μουσική και σινεμά. Πέντε χρόνια αργότερα, το Πικ Νικ Urban Festival από την ομάδα Parenthesis αποτελεί θεσμό. Ένα θεσμό που μετατρέπει το αστικό τοπίο σε χώρο εκδρομής και ανεμελιάς και που χαρίζει μία τελευταία πινελιά δροσιάς στη μελαγχολική στιγμή του καλοκαιρινού φινάλε. Έτσι και φέτος, λοιπόν, για 5η σερί χρόνια, από τη 1 μέχρι τις 4 του Σεπτέμβρη, το Πικ Νικ Urban Festival 2016 θα φιλοξενήσει, σε καθημερινή βάση, μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης και θα παρουσιάσει ένα πανέμορφο κινηματογραφικό πρόγραμμα, που θα αποτελείται από δύο μικρού μήκους ταινίες, ως ορεκτικό, και την κυρίως βραδινή προβολή.

Πικ Νικ

Ας προχωρήσουμε τώρα, σε μία πιο αναλυτική ματιά του κινηματογραφικού προγράμματος, το οποίο είναι μάλλον το πλουσιότερο από καταβολής του φεστιβάλ. Η πρεμιέρα της Πέμπτης (1/9) περιλαμβάνει μία μεγάλη ταινία από ένα κολοσσιαίο (και αδερφικό, κατά κυριολεξία) σκηνοθετικό δίδυμο. Το Ω αδελφέ, πού είσαι; (O Brother, Where Art Thou?, 2000), σε σκηνοθεσία Τζόελ Κόεν και σε σενάριο Τζόελ και Ήθαν Κόεν είναι μία πανέξυπνη παραβολή της Οδύσσειας στην Αμερική της δεκαετίας του ’30, γεμάτη λαχταριστούς διαλόγους, περιπαικτική ειρωνεία και απολαυστική κάντρι μουσική. Πριν από την υπέροχη αυτή κοενική στιγμή, θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες One Man (animation, από τη Βραζιλία, 2012) και Just Like Us (από τη Γαλλία, 2015).

Την Παρασκευή (2/9), παίρνει τη σκυτάλη το τρυφερό Good Bye, Lenin! (2003), του Γερμανού Βόλφγκανγκ Μπέκερ. Το Τείχος πέφτει κι η ζωή αλλάζει αναφανδόν στην πρώην Ανατολική Γερμανία. Όχι όμως αν βρίσκεσαι σε κώμα και ξυπνάς αφότου όλα έχουν αλλάξει… Ένας γιος που θα κάνει τα πάντα για να μην διαταράξει την εύθραυστη υγεία της μητέρας του και μία όμορφη συμβολική ταινία για την Ιστορία που μπλέκεται με τις ιστορίες των ανθρώπων. Πριν το Good Bye, Lenin! θα προβληθούν οι μικρούς μήκους ταινίες BeerBug (animation από την Ισπανία, 2013) και Triangles of Happiness (από τη Δανία, 2015).

Good Bye Lenin

Το Σάββατο (3/9), το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ολόφρεσκια new age ρομαντική κομεντί – δραμεντί από την Αργεντινή, Μεσοτοιχίες (Medianeras, 2011), του Γκουστάβο Τραπέρο, που αποτελεί τη φυσική συνέχεια της ομότιτλης μικρού μήκους ταινίας του σκηνοθέτη. Σε μία εποχή υποτιθέμενης χειμαρρώδους επικοινωνίας προς πάσα κατεύθυνση και φαινομενικής εκμηδένισης της απόστασης, η μοναξιά και η απομόνωση θερίζουν τις ανθρώπινες καρδιές… Πριν από την μοντέρνα και στιλάτη αυτή ταινία από την Αργεντινή, θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία Stage 3 (από τη Γερμανία, 2013).

Medianeras
Την Κυριακή (4/9), το Πικ Νικ Urban Festival 2016 κλείνει τις πύλες του, με τη γλυκύτατη αντιπολεμική ταινία από το Ισραήλ, με τίτλο Λεμονιά (Etz Limon/Lemon Tree, 2008), του Εράν Ρικλίς. Όταν ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ μετακομίζει στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και κατεχόμενων εδαφών, διατάσσει να ξεριζωθούν οι λεμονιές της γειτόνισσάς του, Σάλμα, επειδή ενδέχεται να καμουφλάρουν εχθρικές επιθέσεις. Η Σάλμα, όμως, είναι προετοιμασμένη να δώσει τη μάχη της ζωής της για αυτά τα δέντρα…  Πριν από τη Λεμονιά, θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες The Bug (του Ιωάννη Λιόλιου, 2013) και Not Less Than 50 kg (από την Ουκρανία, 2013).

Etz Limon

Οι ταινίες μικρού μήκους ξεκινούν στις 21.00, ενώ η κυρίως προβολή έχει ως ώρα έναρξης τις 21.30. Για περισσότερες πληροφορίες για τα μουσικά σχήματα που θα εμφανίζονται το απόγευμα, καθώς και για ολόκληρη τη διοργάνωση του Πικ Νικ Urban Festival 2016, κάντε κλικ ΕΔΩ κι αρχίστε να ετοιμάζετε καλαθάκια για μία ακόμη εκδρομή στην πόλη μας!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑