Festivals Ενότητα “Σινεμά” στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ!

26 Ιανουαρίου 2017 |

0

Ενότητα “Σινεμά” στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ!

 To 19o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που ανοίγει τις πύλες του στις 3 Μαρτίου και θα διαρκέσει ώς τις 12 του προσεχούς μήνα, μας αποκάλυψε πρόσφατα τα πρώτα του διαμαντάκια και, πριν από λίγες ημέρες, μας σύστησε μία νέα και πολλά υποσχόμενη ενότητα του προγράμματός του. Στη φετινή διοργάνωση, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να υποδεχθείτε μία ενότητα από ντοκιμαντέρ που θα σχετίζονται με την έβδομη τέχνη και τις στιγμές μαγείας που αυτή μας χαρίζει αφειδώς και διαχρονικά. Ευθύς αμέσως, ακολουθούν οι τρεις πρώτες ταινίες της νέας ενότητας, οι οποίες θα μας εισάγουν στο σύμπαν των Άλφρεντ Χίτσκοκ και Αμπάς Κιαροστάμι, ενώ παράλληλα, θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά μίας από τις διασημότερες κινηματογραφικές Σχολές της Ευρώπης.

ΦΝΘ 2

Η κουρτίνα ανοίγει και μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές του παγκόσμιου σινεμά αποκαλύπτεται. Το 78/52 του Αλεξάντρ Ο. Φιλίπ (ΗΠΑ) αναλύει τη θρυλική σκηνή στο ντους από τη διάσημη ταινία Ψυχώ του Άλφρεντ Χίτσκοκ και διεισδύει στο μυαλό μιας ιδιοφυΐας που ενέπνευσε -και τρόμαξε- τον κόσμο όσο λίγοι. Μετά την προβολή του στο Φεστιβάλ του Σάντανς, το ντοκιμαντέρ έρχεται σε διεθνή πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη.

Πόσο δύσκολο είναι να φοιτήσει κανείς στην πιο διάσημη σχολή κινηματογράφου της Ευρώπης; Θυσίες και αυταπάρνηση, λοιπόν, για μια θέση στην θρυλική La Fémis, απ΄ όπου ξεπήδησαν όλοι οι μεγάλοι του κλασικού γαλλικού σινεμά, στο ντοκιμαντέρ Η αποφοίτηση της Κλερ Σιμόν. Μία ξενάγηση στα ενδότερα της σχολής, από τις εισαγωγικές εξετάσεις μέχρι τα απαιτητικά μαθήματα και το πολυπόθητο πτυχίο.

Αμπάς Κιαροστάμι επί δύο! Στο19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα προβληθούν δύο ταινίες που σχετίζονται με τον μεγάλο Ιρανό δημιουργό: α) η τελευταία του ταινία, το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Πήγαινέ με σπίτι και β) το ντοκιμαντέρ 76 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα με τον Αμπάς Κιαροστάμι, ένα συγκινητικό πορτρέτο του έργου και της ζωής του σκηνοθέτη, από τον επί 25 χρόνια συνεργάτη και φίλο του Σεϊφολά Σαμαντιάν.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑