News Ο Λουί Γκαρέλ είναι ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

31 Μαρτίου 2017 |

0

Ο Λουί Γκαρέλ είναι ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ!

Την ίδια στιγμή που ο ακούραστος Ζαν-Λυκ Γκοντάρ ετοιμάζει την επόμενη ταινία του, η οποία θα φέρει τον τίτλο Image et Parole («Εικόνα και Λόγος», ελληνιστί) και θα εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή, μία ταινία με κεντρική φιγούρα τον Πάπα της nouvelle vague ετοιμάζεται να βγει στις αίθουσες.

O λόγος για την ταινία Redoutable («Φοβερός/Τρομακτικός», αλλά συγχρόνως «Δεινός/Δαιμόνιος», σε ελληνική μετάφραση), δια χειρός του Μισέλ Χαζαναβίσιους, του σκηνοθέτη, δηλαδή, του οσκαρικού The Artist. Η πλοκή της ταινίας τοποθετείται χρονικά στις απαρχές της μανιώδους πολιτικής στράτευσης του Γκοντάρ, στα τέλη της δεκαετίας του ’60, τη στιγμή που ξεμπερδεύει με τα γυρίσματα της ταινίας Η Κινέζα (La Chinoise, 1967), ακριβώς στις παρυφές του ξεσπάσματος του Μάη του ’68.

Το Redoutable έχει ως πρώτη ύλη το αυτοβιογραφικό βιβλίο της πρωταγωνίστριας της ταινίας Η Κινέζα Αν Βιαζέμσκι Un an après («Ένας χρόνος μετά»), το οποίο αναπλάθει μία εποχή γεμάτη καλλιτεχνικό πάθος, φλογερή ιδεολογία και ονειροπόλες ψευδαισθήσεις. Η Βιαζέμσκι βρισκόταν εκείνη την εποχή στα ντουζένια του -ουσιαστικά, αλλά όχι τυπικά, μιας και πήραν επισήμως διαζύγιο το 1979- βραχύβιου έρωτά της με τον Γκοντάρ!

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του JLG συναντούμε τον Λουί Γκαρέλ, τη Βιαζέμσκι ενσαρκώνει η Στέισι Μάρτιν του τριερικού Nymphomaniac, ενώ στο καστ της ταινίας συμμετέχει και η πρωταγωνίστρια του The Artist Μπερενίς Μπεζό. Αν, τέλος, αναρωτιέστε ποια είναι η γνώμη του Γκοντάρ για το ότι γυρίζεται ταινία με τον ίδιο ως κεντρική φιγούρα, ιδού τι είχε να πει ο διαχρονικά χαριτωμένος και καλοπροαίρετος Ζαν-Λυκ: «Δεν θέλω καν να το ακούω. Δεν μου αρέσει. Αν και στην πραγματικότητα, δεν με πολυνοιάζει. Ηλίθια, πολύ ηλίθια ιδέα.»


Το πρώτο teaser, πάντως, κυκλοφόρησε και φέρνει στο νου πολλές από τις εισαγωγές ταινιών του Γκοντάρ (δείτε το και θα καταλάβετε το γιατί) και δυστυχώς, για τους μη γαλλομαθείς, δεν διαθέτει ακόμη αγγλικούς υπότιτλους:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑