Το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου 2009, η πτήση 1549 της US Airways απογειώθηκε από το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, με προορισμό την πόλη της Σάρλοτ. Λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ένα σμήνος από καναδικές χήνες βρέθηκε στον δρόμο του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα την πλήρη αχρήστευση αμφότερων των κινητήρων του. Ο πιλότος Τσέσλι Μπέρνετ «Σάλι» Σαλενμπέργκερ ο Γ΄ (δεν κάνω πλάκα, αυτό είναι το πλήρες όνομά του) ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι πιθανές λύσεις σε αυτή την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυο επιλογές που αρχικά προτάθηκαν ήταν είτε η επιστροφή στο LaGuardia είτε η αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Teterboro του Νιου Τζέρσι.
Ο Σάλι Σαλενμπέργκερ έκρινε πως καμία από τις δύο αυτές προτεινόμενες λύσεις δεν ήταν η δέουσα και αποφάσισε να προσθαλασσώσει το αεροσκάφος στον ποταμό Χάντσον που διασχίζει τη Νέα Υόρκη. Η κίνηση του πιλότου αποδείχτηκε σωστή και οι 115 άνθρωποι που επέβαιναν στην πτήση δεν έπαθαν το παραμικρό. H επιτυχημένη αυτή προσθαλάσσωση έλαβε τον χαρακτηρισμό «Το θαύμα του ποταμού Χάντσον», γεγονός που φανερώνει τον βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος.
Ο Σαλενμπέργκερ τιμήθηκε τόσο από τον απερχόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόρτζ Μπους Τζούνιορ όσο και από τον νεοκλεχθέντα Μπάρακ Ομπάμα και γενικότερα μιλώντας, γνώρισε την αποθέωση από την αμερικάνικη κοινή γνώμη. Ελάχιστοι εξάλλου γνωρίζουν ότι το διάσημο τραγούδι A Real Hero του συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής College, το οποίο φιγουράρει στο soundtrack της ταινίας Drive του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, αναφέρεται στον “Captain Cool”, όπως είναι το προσωνύμιο που έλαβε ο Σαλενμπέργκερ. Ο Σαλεμπέργκερ συνέγραψε λίγο μετά το περιστατικό (η χώρα των ευκαιριών σε αναγκάζει να γραπώσεις κάθε ευκαιρία), με την αρωγή του Τζέφρι Ζάσλοου (αρθρογράφου της εφημερίδας The Wall Street Journal, που απεβίωσε το 2012), το βιβλίο Highest Duty: My Search for What Really Matters, από το οποίο άντλησε έμπνευση και ο Κλιντ Ίστγουντ για να γυρίσει την ταινία Sully.
Ο αειθαλής Κλιντ (ο οποίος βρέθηκε προσφάτως στο μάτι του κυκλώνα για μία συνέντευξή του, στην οποία επιτίθεται στην πολιτική ορθότητα και δηλώνει, έστω εμμέσως, τη στήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ) δεν αρκείται στην αναπαράσταση των κρίσιμων στιγμών μίας παρολίγον τραγωδίας, αλλά εκτείνει τη ματιά του και στα όσα ακολούθησαν το περιστατικό της 15ης Ιανουαρίου 2009. Η προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος του Σαλενμπέργκερ από τις επιτροπές εμπειρογνωμόνων που διερευνούσαν τα αίτια του δυστυχήματος και η αποκατάσταση της αλήθειας κυριαρχούν στο Sully, ενώ στο τελευταίο τρέιλερ της ταινίας που κυκλοφόρησε ακούμε τόσο τον Ίστγουντ όσο και τον αληθινό Sully να μιλούν για τα όσα συνέβησαν.
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντούμε τον Τομ Χανκς, σε ένα ρόλο – κουτί για τα Όσκαρ, ενώ στους συμπληρωματικούς ρόλους βρίσκουμε τον Άαρον Έκχαρτ (μα πού έχει χαθεί αυτή η ψυχή;) και τη Λόρα Λίνεϊ. Η έξοδος του Sully στις σκοτεινές αίθουσες, τόσο τις αμερικάνικες όσο και τις ελληνικές, είναι προγραμματισμένη για τις 8 Σεπτεμβρίου.