What's On Στο κέντρο του κύκλου

22 Νοεμβρίου 2017 |

0

Στο κέντρο του κύκλου

To ντοκιμαντέρ Στο Κέντρο του Κύκλου, του Ορφέα Περετζή, θα προβάλλεται από την Πέμπτη 23/11 ώς την Τετάρτη 29/11, στον κινηματογράφο Φαργκάνη Art, στη Θεσσαλονίκη, στις 22:15 κάθε βράδυ. Στο πλαίσιο, μάλιστα, των παραπάνω προβολὠν θα πραγματοποιηθούν τρία Q&A, παρουσία του σκηνοθέτη. Αναλυτικά, τα Q&A που θα πραγματοποιηθούν είναι τα ακόλουθα:

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου

Εισηγητής: Παναγιώτης Σαλαπάτας

Επἰκουρος Καθηγητής Διεύθυνσης Φωτογραφίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Σάββατο 25 Νοεμβρίου

Εισηγητής: Γιώργος Σπυρούλης

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Κυριακή 26 Νοεμβρίου

Εισηγήτρια: Μαρία Κενανίδου

Ιστορικός/Kριτικός Τέχνης και Επιμελήτρια

Το ντοκιμαντέρ Στο κέντρο του κύκλου γυρίστηκε σε μία περίοδο 7 ετών, με αφετηρία τον Σεπτέμβριο του 2007 και τερματικό σταθμό τον Οκτώβριο του 2015. Σε αυτή την επταετία, ο σκηνοθέτης Ορφέας Περετζής ακολούθησε από απόσταση αναπνοής, με την κάμερά του, τα 35 μέλη της θεατρικής ομάδας ΡΟΔΑ, στη διάρκεια καλοκαιρινών παραστάσεων σε ανοικτά θέατρα, αλλά και προσωπικές τους στιγμές εκτός θεάτρου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο θίασος αποτελείται αποκλειστικά από μη επαγγελματίες ηθοποιούς, αλλά από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το θέατρο ως μέσο υπέρβσσης της καθημερινότητας.

Σε γοητευτικό ασπρόμαυρο φόντο, Ο Περετζής φιλοτεχνεί έναν φόρο τιμής στη δύναμη του θεάτρου και την σχεδόν αρχέγονη και μυστικιστική δύναμη και επιρροή που αυτό ασκεί στον άνθρωπο. Μόλις κάποιος βρεθεί Στο κέντρο του κύκλου, βιώνει μια σταδιακή μεταμόρφωση, μια μετάλλαξη που τον απομακρύνει από το απτό και το τετριμμένο, με τελικό προορισμό μια κατάσταση μέθεξης.

O Ορφέας Περετζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Φιλμ και Βίντεo στο UCCA της Αγγλίας και Σεναριογραφία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου. Έχει σκηνοθετήσει έξι ταινίες μικρού μήκους. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας (2007) με την ταινία Small Talk, η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους της χρονιάς από το Royal Television Society της Αγγλίας. Η μικρού μήκους στην Ελβύν (2014) βραβεύτηκε από την Πανελληνία Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου και συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ σε Ευρώπη και Αμερική.

Η εταιρία παραγωγής StudioBauhaus παράγει και υποστηρίζει οπτικοακουστικά έργα – μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, promos, και animation. Πλήρεις παραγωγικές και δημιουργικές υπηρεσίες, με ένα μεγάλο εύρος ταλαντούχων συνεργατών. Πρόσφατες παραγωγές περιλαμβάνουν τη δεύτερη ταινία του Βαρδή Μαρινάκη Ζιζοτέκ, συμπαραγωγή για την ταινία animation Loving Vincent, και post production για την εκπομπή της documenta14, ΚΕΙΜΕΝΑ
(ΕΡΤ2).

Στο Κέντρο Του Κύκλου (2017) Trailer from StudioBauhaus on Vimeo.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑