Festivals Πικ Νικ Urban Festival vol. 9

27 Αυγούστου 2020 |

0

Πικ Νικ Urban Festival vol. 9

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, ένα από τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης, η Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, γεμίζει καρό τραπεζομάντιλα, μουσική και κινηματογραφικές εικόνες κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το Πικ Νικ Urban Festival, από την αεικίνητη ομάδα της Parenthesis, βρίσκεται ένα βήμα πριν τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας ζωής, και λειτουργεί ως τρυφερό κατευόδιο του καλοκαιριού και γλυκό καλωσόρισμα του Σεπτέμβρη. Φέτος, όπως το επιβάλλουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ελέω κορωνοϊού, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός: θα υπάρχουν αριθμημένα σημεία θέσεων, ενώ η χρήση της μάσκας, τόσο κατά την είσοδο όσο και καθόλη τη διάρκεια του event, είναι υποχρεωτική.

Η φετινή διοργάνωση του Πικ Νικ, που θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 27-30 Αυγούστου, έχει στο επίκεντρό της το ελληνικό σινεμά, προβάλλοντας τρεις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές από την πρόσφατη εγχώρια επιλογή, καθώς και μια ταινία που εξακολουθεί να γράφει τη δική της ιστορία 20 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της.

Πιο αναλυτικά, οι ταινίες που θα προβληθούν κατά σειρά είναι η Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή (27/8), με θέμα τη ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, ο εξαιρετικός Απόστρατος του Ζαχαρία Μαυροειδή (28/8), η Winona σε σκηνοθεσία The Boy (29/8), με ένα κουαρτέτο εξαίρετων γυναικείων ερμηνειών, ενώ την αυλαία ρίχνουν τα πολυαγαπημένα Φτηνά Τσιγάρα του Ρένου Χαραλαμπίδη (30/8). Η ώρα έναρξης και για τις 4 ταινίες είναι 21:15, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακριβώς πριν την προβολή του Απόστρατου, στις 21:00, οι θεατές του Πικ Νικ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ Fofo or Would You Still Love Me του Χρήστου Γεωργουδάκη.

Φυσικά, όπως κάθε χρονιά, το πρόγραμμα του Πικ Νικ περιλαμβάνει και ένα πλούσιο μουσικό ρεπερτόριο. Στη φετινή διοργάνωση, τις πρώτες δύο μέρες τον χορό θα ανοίξει μια πληθώρα από νεανικά μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ τις δύο τελευταίες μέρες τη σκυτάλη θα παραλάβουν το δίδυμο των The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη (29/8, στις 19:45, ακριβώς πριν την προβολή της Winona) και οι λατρεμένοι Χειμερινοί Κολυμβητές (30/8, στις 19:30, ακριβώς πριν τα Φτηνά Τσιγάρα). Τα ημερήσια εισιτήρια κοστίζουν από 5 έως 7 ευρώ (ανάλογα με τη θέση), ενώ το εισιτήριο για ολόκληρο το 4μερο είναι στην τιμή των 15 ευρώ. Η διοργάνωση, όπως πάντα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων της Θεσσαλονίκης.

Για αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων κλικάρετε ΕΔΩ

Για το πλήρες πρόγραμμα κλικάρετε ΕΔΩ 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑