Tributes Οι Γιοι του Lee Marvin

8 Φεβρουαρίου 2021 |

0

Οι Γιοι του Lee Marvin

Οι Γιοι του Lee Marvin είναι μια μυστική κοινότητα, αφιερωμένη στον αμερικανό ηθοποιό Lee Marvin. Η μοναδική προϋπόθεση για την πιθανότητα συμμετοχής κάποιου στην κοινότητα είναι να διαθέτει μια σχετική φυσική ομοιότητα με τον Lee Marvin, να δίνει την εντύπωση πως είναι γιος τoυ.

Εκτός από τον Jarmusch, στα ιδρυτικά μέλη της εν λόγω κοινότητας λέγεται ότι περιλαμβάνονται ηθοποιοί και μουσικοί -μεταξύ άλλων οι Tom Waits, John Lurie και Richard Boes. Ο μουσικός Nick Cave, τον οποίο γνώρισε ο Jarmusch όταν ζούσε στο Βερολίνο, εντάχθηκε ως μέλος μετά από ένα αστείο περιστατικό όπου κάποιος τον πέρασε κατά λάθος για τον αδελφό του σκηνοθέτη (Jarmusch). Ο σκηνοθέτης John Boorman είναι επίτιμο μέλος, αφού του έχει δοθεί μια από τις περίτεχνες επαγγελματικές κάρτες της “εταιρείας”, που έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Tom Waits. Άλλοι, που φημολογείται ότι είναι μέλη της κοινότητας, είναι οι Thurston Moore (Sonic Youth), Iggy Pop, Josh Brolin και Neil Young, αν και κανείς τους δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από την κοινότητα, η οποία αρνείται να αποκαλύψει δημόσια τις εσωτερικές της λειτουργίες. Η κοινότητα συνέρχεται περιστασιακά και τα μέλη της υποτίθεται ότι παρακολουθούν -όλοι μαζί- ταινίες του Lee Marvin.

Τα μέλη της κοινότητας διαιωνίζουν αυτό το “αστείο” στα μέσα ενημέρωσης. Ο Tom Waits το περιέγραψε στο Rolling Stone το 1986 ως «κάτι μεταξύ του Elks Club και των Academy Awards» και ισχυρίστηκε ότι είχε συναντήσει τον Jarmusch σε μια ετήσια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη. Όταν ρωτήθηκε για την κοινότητα από τον φίλο και συνεργάτη του, Luc Sante, σε μια συνέντευξη το 1989, ο Jarmusch σχολίασε: “Δεν είμαι ελεύθερος να αποκαλύψω πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό, εκτός από το να σας πω ότι υπάρχει. Μπορώ να αποκαλύψω τρία άλλα μέλη του οργάνωση: Tom Waits, John Lurie και Richard Boes… Πρέπει να έχεις μια δομή προσώπου τέτοια, ώστε να μπορείς να συσχετιστείς ή να είσαι γιος του Lee Marvin. Προφανώς δεν υπάρχουν γυναίκες στον οργανισμό. έχω επικοινωνίες και μυστικές συναντήσεις. Εκτός απ’ αυτό, δεν μπορώ να μιλήσω γι ‘αυτό.” Ο Jarmusch αποκάλυψε σε μια συνέντευξη του, το 1992, ότι ο πραγματικός γιος του Lee Marvin, ο Christopher, είχε αντιταχθεί στην ύπαρξη του οργανισμού σε μια συνάντηση με τον Waits σε ένα μπαρ:

Πριν από έξι μήνες ο Tom Waits βρισκόταν σε ένα μπαρ, κάπου στην Βόρεια Καλιφόρνια. Αφού έκατσε στην μπάρα και παρήγγειλε το ποτό του, ο μπάρμαν του είπε:

Είσαι ο Tom Waits, σωστά; Ένας τύπος εκεί στη γωνία θέλει να σου μιλήσει“,

Ο Τομ πήγε σ’ αυτή την σκοτεινή γωνία και ο άντρας που καθόταν εκεί είπε, “Κάτσε, θέλω να σου μιλήσω

Έτσι, ο Τομ άρχισε να γίνεται λίγο επιθετικός: “Τι διάολο θες να μου μιλήσεις; Δεν σε ξέρω

Και ο τύπος είπε, “Τι είναι αυτή η μαλακία για τους Γιούς του Lee Marvin;

Ο Τομ είπε, “Λοιπόν, είναι μια μυστική οργάνωση και δεν πρέπει να μιλήσω γι ‘αυτό

Ο τύπος είπε, “Δεν μου αρέσει

Ο Τομ είπε: “Τι σε νοιάζει;

Ο τύπος είπε, “Είμαι ο γιος του Lee Marvin” – και ήταν πραγματικά. Νόμιζε ότι ήταν προσβλητικό, αλλά δεν είναι. Είναι μια πράξη σεβασμού για τον Lee Marvin.

Jim Jarmusch, σε συνέντευξη με το Film Comment, Ιούνιος 1992

Ο Christopher Marvin είναι επαγγελματίας ντράμερ και ο μόνος γιος του Lee Marvin. Eμφανίστηκε ως guest στο τραγούδι Cold Water, από το άλμπουμ Mule Variations του Tom Waits.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑