Εβδομάδα Ρώσικου Κινηματογράφου

 Έξι ταινίες του νέου ρωσικού σινεμά κοσμούν την Εβδομάδα του Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται από το Σάββατο 6 μέχρι την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» της Θεσσαλονίκης, με ελεύθερη είσοδο!

Σε επιλεγμένες προβολές θα είναι παρόντες συντελεστές των ταινιών, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με το κοινό. Η επίσημη έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει την Κυριακή 7 Μαΐου, στις 19:00, στην αίθουσα «Ολύμπιον» (μόνο η συγκεκριμένη προβολή θα πραγματοποιηθεί σε αυτή την αίθουσα), με την ταινία Το παγοθραυστικό, του Νικολάι Χομερίκι.

Πρόγραμμα προβολών:

Σάββατο 6/5

18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)

20:30 Αφοσιωμένος

Κυριακή 7/5

17:00 Ο μοναχός και το ταγκαλάκι (παρουσία συντελεστών)

19:00 Επίσημη έναρξη – αίθουσα Ολύμπιον: Το παγοθραυστικό

Δευτέρα 8/5

18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)

20:30 Αφοσιωμένος

Τρίτη 9/5

18:30 Αντίο, Βάσια! (παρουσία συντελεστών)

20:30 Οι 28 μαχητές του Πανφίλωφ

Τετάρτη 10/5

18:30 Το καλό παιδί (παρουσία συντελεστών)

20:30 Το παγοθραυστικό

 

Αναλυτικά οι ταινίες:

Το παγοθραυστικό (120’, 2016)

Σκηνοθεσία: Νικολάι Χομερίκι

Παίζουν: Πιότρ Φιοντόροφ, Σεργκέι Πουσκεπάλις, Άννα Μιχαλκόβα, Αλεξάντρ Γιατσένκο, Αλεξάντρ Πάλι.

Πρόκειται για μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στις ακτές της Ανταρκτικής, το 1985. Αποφεύγοντας τη θανάσιμη σύγκρουση με το θεόρατο παγόβουνο, το σοβιετικό παγοθραυστικό «Μιχαήλ Γκρόμοφ» εγκλωβίστηκε στον πάγο και ακινητοποιήθηκε. Η παγερή σιωπή, το ανυπόφορο κρύο και η έλλειψη καυσίμων φέρνουν το πλήρωμα στα όριά του και οι διοικητές του πλοίου δεν έχουν κανένα περιθώριο λάθους.

 Ο μοναχός και το ταγκαλάκι (114΄, 2016)

Σκηνοθεσία: Νικολάι Ντόσταλ

Παίζουν: Τιμοθέι Τριμπούντσεφ, Γκεόργκι Φετίσοφ, Μπορίς Καμόρζιν, Νικίτα Ταράσοφ.

Βρισκόμαστε στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα κι ο Ιβάν Σεμένοβιτς αποφασίζει να κλειστεί σε μοναστήρι. Μαζί του, όμως, εισβάλλουν στη μονή και ορισμένες σκοτεινές δυνάμεις, με τη μορφή ενός δαίμονα ονόματι Λεγιόν, ο οποίος προσπαθεί να παρασύρει τον μοναχό μακριά από τον δρόμο του Θεού. Ο Ιβάν, όμως, διαθέτει ατσάλινη θέληση.

Το καλό παιδί (90’, 2016)

Σκηνοθεσία: Οξάνα Καράς

Παίζουν: Σεμέν Τρεσκουνόφ, Κονσταντίν Χαμπένσκι, Μιχαήλ Εφρέμοφ, Αλεξάντρ Πάλι

Η ταινία αναπλάθει μια εβδομάδα από τη ζωή του Κόλια Σμιρνόφ, ενός μαθητή του ρωσικού σχολείου, ο οποίος βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπος με μια σειρά από απρόβλεπτα γεγονότα που αλλάζουν την καθημερινότητά του. Καθώς αυτός ερωτεύεται τη δασκάλα των αγγλικών, κάποιος άγνωστος εμπρηστής – βάνδαλος βάζει φωτιά στην πτέρυγα του σχολείου με τους καινούριους υπολογιστές…

Αντίο, Βάσια! (96΄, 2016)

Σκηνοθεσία: Ρομάν Καρίμοφ

Παίζουν: Εφίμ Πετρούνιν, Λουμπόφ Αξένοβα, Ρομάν Κούρτσιν

Ο Μίτια αποφασίζει επιτέλους να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του και ο πατέρας της ορίζει αμέσως την ημερομηνία της γαμήλιας τελετής. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Μίτια ήδη είναι παντρεμένος και πρέπει να ζητήσει διαζύγιο από τη γυναίκα του. Η κατάσταση περιπλέκεται και ο Μίτια μπορεί να ξεμπλέξει μόνο with a little help from his friends.

Οι 28 μαχητές του Πανφίλοφ (122΄, 2016)

Σκηνοθεσία: Αντρέι Σαλιόπα

Παίζουν: Αντόν Κουζνετσόφ, Αντρέι Σαλιόπα, Ντμίτρι Σουτίριν, Αλεξέι Λογκίν, Σεργκέι Γιατσενιούκ

Αρχές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κι ο Κόκκινος Στρατός αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει λόγω της ορμητικής επίθεσης των ναζιστικών δυνάμεων. Το μόνο που τώρα χωρίζει τον εχθρό από την άμεση κατάληψη της Μόσχας είναι η αποδεκατισμένη μεραρχία του στρατηγού Πανφίλωφ, που αριθμεί πλέον μονάχα 28 μαχητές…

 Αφοσιωμένος (96΄, 2016)

Σκηνοθεσία: Ελένα Μπορίσβα

Παίζουν: Πάβελ Μελεντσούκ, Αλεξάντρ Πεσκόφ, Αλεξέι Κομάσκο, Αναστασία Ταλίζινα

Ένα σχόλιο για τη σύγχρονη σκληρή κοινωνία που προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς της νόμους και ξεφορτώνεται δίχως δεύτερη σκέψη όλα τα περιττά κι ανώφελα. Ένα αγόρι από το ορφανοτροφείο και το αγαπημένο του σκυλί μένουν στο δρόμο και πρέπει να βρουν μόνοι τους την άκρη…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑