Series Φίλιπ Ροθ στη μικρή οθόνη από τον δημιουργό του “The Wire”!

12 Απριλίου 2018 |

0

Φίλιπ Ροθ στη μικρή οθόνη από τον δημιουργό του “The Wire”!

Η είδηση κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, αλλά μάλλον δεν έλαβε την προσοχή και τη δημοσιότητα που της άρμοζε. Διότι δεν είναι ανεπίτρεπτο να προσπερνούμε στα πεταχτά την πληροφορία ότι ο executive producer και βασικός σεναριογράφος της μυθικής σειράς The Wire (2002 – 2008) του HBO, ο πολυτάλαντος κύριος David Simon, αναμένεται να μεταφέρει ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα του Φίλιπ Ροθ στη μικρή οθόνη. Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο διάσημος (και σκανδαλωδώς μη νομπελίστας) συγγραφέας όσο και ο δημιουργός του The Wire, επιβεβαίωσαν πως το μυθιστόρημα Η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής (2004) θα αποτελέσει την πρώτη ύλη μια mini series 6 επεισοδίων.

Στο μυθιστόρημα του Ροθ, η μοίρα των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη, αλλάζει προς το χειρότερο και το δραματικότερο, όταν ο Φράνκλιν Ρούζβελτ ηττάται στις εκλογές του 1940 από τον αεροπόρο Τσαρλς Λίντμπεργκ, ο οποίος δεν είχε κρύψει ποτέ τα αισθήματα θαυμασμού που έτρεφε για τον Αδόλφο Χίτλερ. Μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, ο Λίντμπεργκ υπογράφει ευθύς αμέσως ειρηνευτική συμφωνία με το ναζιστικό καθεστώς και εξαπολύει ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού των ΗΠΑ. Τα γεγονότα ξετυλίγονται στο μυθιστόρημα μέσα από την οπτική μιας εβραϊκής οικογένειας που βιώνει από πρώτο χέρι τις συνέπειες αυτού του ανεπίσημου πογκρόμ.

Ερωτηθείς για τις ομοιότητες μεταξύ αυτού της επινοημένης πλοκής και της τωρινής κατάστασης με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ο Ροθ είχε σταθεί σε μια ουσιώδη διαφορά μεταξύ του Λίντμπεργκ και του νυν προέδρου των ΗΠΑ. «Ο Λίντμπεργκ είχε ήδη από το 1927 καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση του αμερικάνικου λαού ως μια σημαίνουσα φιγούρα που πληροί όλα τα πρότυπα του παραδοσιακού ιδεαλιστικού προφίλ του Αμερικάνου ήρωα. (Ο Λίντμπεργκ υπήρξε ο πρώτος αεροπόρος που εκτέλεσε μία non-stop υπερατλαντική πτήση, πετώντας για 33,5 σερί ώρες, από το Λονγκ Άιλαντ με προορισμό το Παρίσι). Ο Τραμπ, αντιθέτως, είναι ένας διάττονας αστέρας χυδαιότητας και ματαιοδοξίας», δήλωσε σχετικά ο Φίλιπ Ροθ.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑