Και δεύτερο τηλεοπτικό πρότζεκτ για τον Γιώργο Λάνθιμο!

Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Κόλιν Φάρελ ενώνουν, λοιπόν, δυνάμεις για τρίτη φορά, καθ’ όπως φαίνεται, μετά το The Lobster και το The Killing of a Sacred Dear (όπου στο πλευρό του Φάρελ συναντούμε τη Νικόλ Κίντμαν, και το οποίο βρίσκεται στο στάδιο του post-production – φώτο αμέσως πιο κάτω). Πιο συγκεκριμένα, ο Φάρελ θα ενσαρκώσει τον Αμερικάνο πεζοναύτη Όλιβερ Νορθ, που συμμετείχε στη διαβόητη παράτυπη πώληση όπλων από τις ΗΠΑ στο Ιράν, η οποία έμεινε γνωστή με την ονομασία “Iran-Contra affair”. Η νέα σειρά της Amazon δεν έχει ακόμη τίτλο, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει τον Λάνθιμο στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο είχε διαδραματιστεί κατά τη δεύτερη προεδρική θητεία του Ρόναλντ Ρέιγκαν και αφορούσε την πώληση όπλων προς το Ιράν, παρά το εμπάργκο που του είχε επιβληθεί, με διαμεσολαβητή το κράτος του Ισραήλ. Ως αντάλλαγμα, το Ιράν θα μεσολαβούσε για την απελευθέρωση των 7 Αμερικανών που βρίσκονταν υπό καθεστώς ομηρείας στον Λίβανο, από τη Χεζμπολάχ. Παράλληλα, τα κέρδη από αυτή τη συναλλαγή έμελλε να διοχετευτούν στην οικονομική και υλική υποστήριξη των Contras, των μιλιταριστικών δηλαδή ομάδων που μάχονταν στη Νικαράγουα εναντίον των Sandinistas, με την αρωγή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Σε αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Λάνθιμος έχει και δεύτερη τηλεοπτική σειρά στα σκαριά, για λογαριασμό του AMC, με την Κίρστεν Ντανστ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ ο Φάρελ θα εμφανιστεί στο remake της ταινίας The Beguiled, που ετοιμάζει η Σοφία Κόπολα.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑