News “Paterson”: η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους βρίσκεται στα σκαριά!

25 Ιανουαρίου 2016 |

0

“Paterson”: η νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους βρίσκεται στα σκαριά!

Όσοι είναι εξοικειωμένοι, έστω και ελαφρά, με το έργο του Τζιμ Τζάρμους, το γνωρίζουν πολύ καλά. Οι σχέσεις του με τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο ήταν ανέκαθεν από απόμακρες ως και μηδενικές. Διότι ο πρίγκιπας του indie εχθρεύεται θανάσιμα την ιδέα ότι οποιοσδήποτε άλλος θα έχει λόγο ακόμη και για το 1% του final cut μιας ταινίας του. Την σήμερον ημέρα, από τη μια οι παραδοσιακές δίοδοι χρηματοδότησης στερεύουν, από την άλλη έχουν ανοίξει και κάποιες καινούργιες. Πίσω λοιπόν από το νέο project του Τζάρμους βρίσκεται η Amazon, η οποία εγκαινίασε τη δραστηριοποίησή της στο χώρο των κινηματογραφικών παραγωγών με το Chi-Raq του Σπάικ Λι, που βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες τον περασμένο Δεκέμβριο.

Paterson 2
Η νέα ταινία του Τζάρμους φέρει τον τίτλο Paterson και εκτυλίσσεται στην ομώνυμη πόλη της Πολιτείας του Νιου Τζέρσι. Κεντρική φιγούρα της ταινίας είναι ένας οδηγός λεωφορείου – ποιητής, τον οποίο ενσαρκώνει ο Άνταμ Ντράιβερ. Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει (ακριβώς πιο πάνω, η μόνη φωτογραφία που έχει ως τώρα διαρρεύσει), ενώ το σενάριο της είχε γραφτεί όσο ο άοκνος Τζάρμους βρισκόταν σε αναμονή για την εύρεση των απαραίτητων τελικών κεφαλαίων για το Only Lovers Left Alive.

Όπως σε κάθε ταινία του Τζάρμους, με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένονται οι επιλογές του όσον αφορά το (πάντα απολαυστικό) συνοδευτικό της μουσικό score. Κι αυτή τη φορά, ο Τζάρμους έχει μάλλον βαλθεί να μας εκπλήξει, καθώς προσανατολίζεται στο εξ ολοκλήρου «ντύσιμο» της ταινίας του με ηλεκτρονική μουσική. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο Τζάρμους, πέρα από το Paterson, έχει στα σκαριά ένα (κάτι σαν) ντοκιμαντέρ για τον Ίγκι Ποπ και μία όπερα (!) για τον Νίκολα Τέσλα, σε συνεργασία με τον συνθέτη Φιλ Κλάιν. Ακολουθεί μία μονόλεπτη πρόγευση αυτής της όπερας:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑