“The Old Man and the Gun”: το μεγάλο αντίο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ!

O –τότε 79χρονος, τώρα με πατημένα τα 81 του χρόνια- Ρόμπερτ Ρέντφορντ είχε προαναγγείλει ήδη από το 2016 την επικείμενη απόσυρσή του από την υποκριτική, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα πρωταγωνιστούσε σε δύο ακόμη κινηματογραφικά πρότζεκτ με την ιδιότητα του ηθοποιού, προτού θέσει ένα τέλος σε μία λαμπρή καριέρα 58 ετών. Το πρώτο από τα δύο πρότζεκτ, με τίτλο Our Souls at Night, με την Τζέιν Φόντα ως συμπρωταγωνίστρια του Ρέντφορντ, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο περσινό Φεστιβάλ της Βενετίας και βγήκε στις αίθουσες από το Netflix λίγες μέρες μετά, στις 29 Σεπτέμβρη 2017. Σειρά παίρνει τώρα το The Old Man and the Gun, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι (που μας είχε χαρίσει, το 2013, το εξαίρετο Ain’t Them Bodies Saints). Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία μεταξύ Λόουερι και Ρέντφορντ μετά την ταινία animation Pete’s Dragon (2016), στην οποία είχε συμμετάσχει (δανείζοντας τη φωνή του σε έναν χαρακτήρα) ο βετεράνος ηθοποιός.

Το The Old Man and the Gun έχει ως πρώτη ύλη την αληθινή ιστορία του ληστή τραπεζών Φόρεστ Σίλβα «Γούντι» Τάκερ, ο οποίος είχε λάβει το προσωνύμιο «ο καλλιτέχνης των αποδράσεων», έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 18 επιτυχημένες και 12 αποτυχημένες αποδράσεις από διάφορες αμερικάνικες φυλακές. Η πρώτη απόδραση του Τάκερ χρονολογείται σε ηλικία 16 ετών, το 1936, όταν είχε φυλακιστεί για κλοπή αμαξιού, ενώ καθόλη την πορεία της εγκληματικής του δραστηριότητας, τα λάφυρα που αποκόμισε από ληστείες τραπεζών ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια δολάρια. Ο Τάκερ παντρεύτηκε 3 φορές κι απέκτησε ένα γιο και μία κόρη, με καμία από τις συζύγους του να μην έχει καν υποψιαστεί τον παράνομο βίο του, μέχρι τη στιγμή που ειδοποιήθηκαν από την αστυνομία. Ο Τάκερ συνελήφθη για πολλοστή και στερνή φορά το 2000, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 13 ετών και απεβίωσε εντός της φυλακής στις 29 Μάη του 2004.

Το σενάριο της ταινίας, το υπογράφει επίσης ο Λόουερι, βασίζεται στο ομότιτλο άρθρο (με τη μορφή του profiling) που συνέγραψε ο δημοσιογράφος του περιοδικού New Yorker και συγγραφέας Ντέιβιντ Γκραν, το 2003. Στο πλευρό του Ρόμπερτ Ρέντφορντ συναντούμε τον Κέισι Άφλεκ (που υποδύεται έναν αστυνομικό για τον οποίο η σύλληψη του Τάκερ μετατρέπεται σε εμμονή), τη Σίσι Σπέισεκ (που ερμηνεύει τον μεγάλο έρωτα του Τάκερ), τον Ντάνι Γκλόβερ, τον Τομ Γουέιτς και την Ελίζαμπεθ Μος. Η ταινία, σε παραγωγή Fox Searchlight, έχει ως προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες την 5η Οκτώβρη 2018.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑