News O Αλεξάντερ Πέιν συρρικνώνει τον Ματ Ντέιμον!

18 Σεπτεμβρίου 2017 |

0

O Αλεξάντερ Πέιν συρρικνώνει τον Ματ Ντέιμον!

Τέσσερα χρόνια μετά τη μελαγχολική μπαλάντα δρόμου Nebraska, ο Αλεξάντερ Πέιν επιστρέφει με μία ιδιόμορφη σάτιρα επιστημονικής φαντασίας, σε παραγωγή της Paramount, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις 30 του περασμένου Αυγούστου, στο 74ο Φεστιβάλ της Βενετίας, εισπράττοντας ανάμικτες κριτικές (αν θέλετε τη γνώμη μας, αυτή η ποικιλόμορφη υποδοχή είναι μάλλον πιο υποσχόμενη από τις συνήθως ύποπτες καθολικές αποθεώσεις). Το Downsizing εκτυλίσσεται σε ένα ακαθόριστο μέλλον, όπου Νορβηγοί επιστήμονες έχουν τελειοποιήσει τη μέθοδο συρρίκνωσης των ανθρώπων σε μέγεθος μικρότερο των 15 εκατοστών (για να είμαστε πιο ακριβείς, 5 ιντσών, που ισοδυναμούν με 13 δικά μας εκατοστά). Ο υπερπληθυσμός του πλανήτη και η εξάντληση των φυσικών του πόρων βρίσκονται πίσω από αυτό το παράτολμο επιστημονικό εγχείρημα, για το οποίο αναζητούνται πλέον και οι απαραίτητοι γενναίοι εθελοντές!

Ο Ματ Ντέιμον υποδύεται, λοιπόν, τον κύριο Paul Safranek, ο οποίος είναι διατεθειμένος να θέσει τον εαυτό του ως πειραματόζωο, παρέα με τη σύζυγό του, αναλογιζόμενος τις δυσβάσταχτες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην κανονικού μεγέθους ζωή. Την τελευταία στιγμή, όμως, η γυναίκα του, την οποία ενσαρκώνει η Κρίστεν Γουίγκ, δειλιάζει και δεν δέχεται να συρρικνωθεί, αφήνοντας τον Paul μόνο και αβοήθητο σε ένα κόσμο γιγάντων. Στο πλευρό των Ντέιμον και Γουίγκ συναντούμε τους Κριστόφ Βαλτς, Τζέισον Σουντέικις και Χονγκ Τσάου, ενώ οι Νιλ Πάτρικ Χάρις και Λόρα Ντερν συγκαταλέγονται μεταξύ των πολλών cameo εμφανίσεων που θα δούμε στην ταινία, η έξοδος της οποίας στις αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου.

O Πέιν δούλευε πάνω στην ιδέα του συγκεκριμένου σεναρίου για σχεδόν τρία χρόνια, στο διάστημα μεταξύ των ταινιών Sideways (2004) και The Descendants (2011), αλλά τελικά το όλο πρότζεκτ πήρε αναβολή και επανήλθε στο προσκήνιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του Nebraska (2013). Για τη βασική τριάδα των ρόλων προορίζονταν αρχικά οι Πολ Τζιαμάτι, Σάσα Μπάρον Κόεν και Ρις Γουίδεσπουν, με την τελευταία (η οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον Πέιν, στο Election, του 1999) να αντικαθίσταται από την Γουίγκ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ιδού και το επίσημο τρέιλερ της ταινίας κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑