News Making of του “Memento”: Στα άδυτα της μνήμης

14 Ιουνίου 2016 |

0

Making of του “Memento”: Στα άδυτα της μνήμης

Πρόσφατα μάθαμε ότι το εκπληκτικό Memento του Κρίστοφερ Νόλαν πρόκειται να αποκτήσει ριμέικ και εκφράσαμε τις αναγκαίες επιφυλάξεις μας. Από ο,τι φαίνεται, η δεύτερη ταινία του Βρετανού (που γυρίζει αυτή τη στιγμή τη νέα του ταινία, Dunkirk) έχει τελευταία την τιμητική της, καθώς μόλις ήρθε στη δημοσιότητα 24λεπτο ντοκιμαντέρ-making of, στο οποίο βλέπουμε τον σκηνοθέτη, το καστ και το σύνολο της δημιουργικής ομάδας της ταινίας να συζητούν για τις ουκ ολίγες δυσκολίες που συνάντησαν, ιδίως στο μοντάζ, καθώς και για την εξαιρετική ιδέα της μίξης της ασπρόμαυρης με την έγχρωμη εικόνα.

memento-quotes-8

Το Memento είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση φιλμ. Η αποθέωση του σχετικά low budget νεο νουάρ σε συνδυασμό με την αρτιστίκ πινελιά που μόνο φθηνή δε μπορεί να χαρακτηριστεί. Η μη γραμμική αφήγηση μιας συγκλονιστικής ιστορίας. Η εμμονή της μνήμης ακόμα και όταν είναι πρακτικά εξουδετερωμένη. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους μπορεί κάποιος να το αγαπήσει.

memento-quotes-13

Η θέαση του ντοκιμαντέρ κρίνεται απαραίτητη για τη στρατιά των φανατικών της ταινίας. Και είναι πραγματικά πολλοί αυτοί που βλέπουν στο Memento το αριστούργημα του Νόλαν. Πριν να χρειάζεται πάνω απο 100 δις δολλάρια για να γυρίσει ταινία. Πριν να αρχίσει να αφήνει παράμερα το όραμα του, όπως στο Dark Knight Rises. Πριν αρχίσει να φλυαρεί όπως με το Interstellar. Στην προ Inception εποχή, όταν ο Βρετανός ήταν το νέο ξεχωριστό παιδί του παγκόσμιου σινεμά και το Memento ήταν ο πρώτος μεγάλος σταθμός σε μια φιλμογραφία γεμάτη διαμάντια.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑