News To “First Man”, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ανοίγει το επερχόμενο Φεστιβάλ της Βενετίας!

21 Ιουλίου 2018 |

0

To “First Man”, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ανοίγει το επερχόμενο Φεστιβάλ της Βενετίας!

Η νέα ταινία του Ντέιμιεν Σαζέλ, με τίτλο The First Man, θα ανοίξει τις πύλες του φετινού Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 ώς τις 8 Σεπτεμβρίου, με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Ο τίτλος παραπέμπει στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε στο φεγγάρι, τον Αμερικανό αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, τον επικεφαλής, δηλαδή, της αποστολής Apollo 11, που πραγματοποίησε επιτυχή προσσελήνωση, στις 20 Ιουλίου 1969.

Ο Σαζέλ θα έχει για δεύτερη φορά την τιμή να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και με την προηγούμενη ταινία του, το La La Land (2016), που κατέληξε να ισοφαρίσει το ρεκόρ των υποψηφιοτήτων στην ιστορία του οσκαρικού θεσμού (με 14, σε ισοβαθμία με το Όλα για την Εύα και τον Τιτανικό), αλλά να χάσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας από το Moonlight, στην πιο επεισοδιακή τελετή απονομής όλων των εποχών.

Στον κεντρικό ρόλο συναντούμε τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που είχε πρωταγωνιστήσει και στο La La Land, στον ρόλο του Νιλ Άρμστρονγκ, τη σύζυγο του αστροναύτη υποδύεται η Κλερ Φόι, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Τζάνετ Σίρον, Τζέισον Κλαρκ και Κάιλ Τσάντλερ. Ο Σαζέλ, μιλώντας για την ταινία του, τόνισε πως δεν είχε κατά νου ένα ηρωικό biopic, αλλά να αποτυπώσει την αγωνία και την ένταση των πιονέρων του διαστήματος, οι οποίοι αποτολμούσαν ένα εγχείρημα πρωτοφανές για τα ανθρώπινα χρονικά.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Τζος Σίνγκερ (που μας έχει δώσει τα σενάρια του οσκαρικού Spotlight (2015) και του -επίσης “δημοσιογραφικού”- The Post (2017), αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο First Man: The Life of Neil A. Armstrong (2005) του Τζέιμς Ρ. Χάνσεν, καθηγητή ιστορίας στο Auburn University της Αλαμπάμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα δικαιώματα του βιβλίου είχαν αρχικά αγοραστεί εξ ημισείας από τον Κλιντ Ίστγουντ και τη Warner Bros, χωρίς όμως να προχωρήσει το πρότζεκτ. Το 2010, η Universal εκδήλωσε ενδιαφέρον και εν τέλει απέκτησε τα δικαίωματα για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου. Η έξοδος της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 12 Οκτωβρίου.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑