News “Dark Web”: το νέο σενάριο των Τζόελ και Ήθαν Κόεν!

15 Οκτωβρίου 2016 |

0

“Dark Web”: το νέο σενάριο των Τζόελ και Ήθαν Κόεν!

Τα τρομερά αδέρφια Τζόελ και Ήθαν Κόεν συχνά-πυκνά αναλαμβάνουν τη συγγραφή σεναρίων για άλλους σκηνοθέτες, όπως συνέβη πρόσφατα με τις ταινίες Η γέφυρα των κατασκόπων του Στίβεν Σπίλμπεργκ και Αλύγιστος της Αντζελίνα Τζολί. Τη δική τους υπογραφή, επίσης, θα φέρει και το σενάριο της νέας ταινίας του Τζορτζ Κλούνι Suburbicon, η οποία θα βγει στις αίθουσες το 2017 (και την οποία, όπως γνωρίζουμε, είχε αφήσει στα κρύα του λουτρού ο Γούντι Χάρελσον). Οι αδερφοί Κοέν έχουν κερδίσει 2 Όσκαρ Σεναρίου στην καριέρα τους: α) για Πρωτότυπο Σενάριο, το 1996, με το Fargo και β) για Διασκευασμένο Σενάριο (επί του βιβλίου του Κόρμακ ΜακΚάρθι), το 2007, με το Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους.

ENTER MOVIE-OSCARS 164 OC

Το νέο τους σεναριoγραφικό πρότζεκτ αφορά την ταινία Dark Web, σε παραγωγή της Fox, η οποία είχε αρχικά τον τίτλο Silk Road. O πρώιμος τίτλος παρέπεμπε στο προσωνύμιο που είχε δοθεί online δίκτυο πώλησης ναρκωτικών και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, το οποίο είχε στήσει ένας κύριος ονόματι Ross William Ulbricht (βλέπε φώτο λίγο πιο κάτω). Ο Ulbricht, που ήταν γνωστός και με το φοβερό παρατσούκλι Dread Pirate Roberts (!), συνελήφθη το 2013 και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης άνευ δυνατότητας αναστολής.

dark-web-2

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βρίσκεται στα πλάνα της Fox εδώ και χρόνια, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το πρώτο draft του σεναρίου γράφτηκε από τον διάσημο συγγραφέα Ντένις Λεχέιν, το 2013. Η σχέση του Λεχέιν με τον κινηματογράφο είναι πολύ στενή, καθώς έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία στη μεγάλη οθόνη τα μυθιστορήματά του Mystic River (2003, από τον Κλιντ Ίστγουντ) και Shutter Island (2010, από τον Μάρτιν Σκορσέζε). Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει διευκρινιστεί αν οι αδερφοί Κόεν θα γράψουν μόνο το σενάριο ή θα σκηνοθετήσουν και την ταινία (fingers crossed για το δεύτερο).




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑