News Το trailer του νέου Oldboy από τον Spike Lee!

11 Ιουλίου 2013 |

0

Το trailer του νέου Oldboy από τον Spike Lee!

Ένας άνθρωπος απάγεται ξαφνικά και χωρίς κανένα προφανή λόγο. Κρατείται επί 20 χρόνια απομονωμένος σε ένα δωμάτιο, με ένα κρεβάτι και μια τηλεόραση, από την οποία πληροφορείται το φόνο της γυναίκας του και το γεγονός ότι οι Αρχές αναζητούν τον ίδιο ως νούμερο 1 ύποπτο. Όταν θα απελευθερωθεί το ίδιο αναπάντεχα και ανεξήγητα όπως απήχθη, το μυαλό του είναι πια κολλημένο στην εκδίκηση και η εμμονή του τον οδηγεί ακόμα βαθύτερα σε ένα άρρωστο και βασανιστικό παιχνίδι εξαπάτησης. Οι περισσότεροι από σας ξέρετε για ποια ταινία μιλάω. Το Oldboy του Chan – wook Park προβλήθηκε το 2003 και προκάλεσε σοκ στον παγκόσμιο Κινηματογράφο με την ωμότητα των σκηνών, τη σύλληψη και την εκτέλεση του σεναρίου και την καθηλωτική ερμηνεία του Min – sik Choi. 10 χρόνια αργότερα, ο Spike Lee ετοιμάζεται να παρουσιάσει στις αίθουσες το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Josh Brolin (No Country For Old Men, True Grit). Ο σκηνοθέτης μερικών εξαιρετικών φιλμ όπως το 25th Hour και το Do The Right Thing τονίζει ότι πρόκειται περισσότερο για μια “εκ νέου ερμηνεία” της ιστορίας παρά για ένα remake. Η πρωταγωνίστρια (και υπέροχο πλάσμα…) Elizabeth Olsen (Martha Marcy May Marlene, Liberal Arts), που πήρε το ρόλο αφού πρώτα τον απέρριψαν η Rooney Mara και η Mia Wasikowska, προειδοποιεί με τη σειρά της τους θαυμαστές να μην περιμένουν μια πιστή αντιγραφή, καθώς είναι εμφανής, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ο φόρος τιμής στην αυθεντική, κορεάτικη ταινία αλλά πρόκειται για μια “άλλη εκδοχή, κάτι διαφορετικό”.

Όσο για τον πρωταγωνιστή, ο Brolin δηλώνει ότι αναφορικά με τη διάσημη σκηνή της μάχης στο διάδρομο το μόνο ίδιο με την πρώτη ταινία είναι ότι γυρίστηκε μόνο μια φορά, ενώ τονίζει ότι, αν και πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια ιστορία, ο Lee και ο ίδιος φρόντισαν να είναι κάτι αρκετά διαφορετικό, κάτι που άλλωστε αποκαλύπτει ότι υποσχέθηκε και στον Choi, όταν μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο. Εμείς έχουμε το trailer της ταινίας, λίγες μόνο ώρες αφού κυκλοφόρησε στην Αμερική, οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και τα συμπεράσματα δικά σας. Χταπόδι ζωντανό, πάντως, δεν είδαμε πουθενά στο μενού…

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 25 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστούν ακόμα οι Samuel L. Jackson, Michael Imperioli και Sharlto Copley.

 

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑