7ο Athens Open Air Festival: το πρόγραμμα του Ιουνίου!

Το Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), επιστρέφει για 7η χρονιά, με περισσότερες από 20 προβολές, οι οποίες θα ομορφύνουν επικίνδυνα το αθηναϊκό καλοκαίρι, με αφετηρία τον Ιούνιο και τερματικό σταθμό τον Σεπτέμβριο.

Ξεχωριστές γωνιές της πόλης, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, παραλίες και μουσεία της Αθήνας, μεταμορφώνονται σε θερινά σινεμά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη φετινή διοργάνωση, το 7ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, σε συνεργασία με το British Council, παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας μια σειρά από ταινίες – μαργαριτάρια του βρετανικού γοτθικού τρόμου. Οι ταινίες του αφιερώματος «British Gothic», θα προβληθούν σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να τις απολαύσει σε όλο τους το κινηματογραφικό μεγαλείο!

Προτού προχωρήσουμε στο αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών του Ιουνίου, να διευκρινίσουμε ότι όλες οι προβολές του διμήνου Ιουνίου και Ιουλίου θα ξεκινούν στις 21.30, ενώ οι προβολές για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα ξεκινούν στις 21.00:

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ

Tρίτη 13 Ιουνίου: Aφιέρωμα «British Gothic»

Η ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ (The Company of Wolves, 1984) του Νιλ Τζόρνταν

Πειραιώς 260 (Πειραιώς 260, Άγιος Ιωάννης Ρέντης)

Ένα μυσταγωγικό κινηματογραφικό ταξίδι που ψηλαφεί τις σκοτεινές όψεις κάθε πραμυθιού, μία βουκολική απόλαυση κατεδάφισης της άσπιλης παιδικής αγνότητας, δια χειρός του μεγάλου Νιλ Τζόρνταν.

Πέμπτη 15 Ιουνίου

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ (Withnail & I, 1987), του Μπρους Ρόμπινσον

Πλατεία Αυδή (Λεωνίδου 35, Αθήνα)

Μία μαύρη κωμωδία που υγραίνει τα μάτια και σπαράζει τις καρδιές, ένας ύμνος στη φιλία και τη ζωή που ξεπερνά κατά πολύ τα στεγανά του cult, στα οποία έχει διαχρονικά καταχωρηθεί. Η προβολή της ταινίας γίνεται με αποκατεστημένη κόπια, για τον εορτασμό 30 ετών από την πρώτη της κυκλοφορία.

Δευτέρα 19 Ιουνίου

ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΙΣΙΛΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert, 1984), του Στέφαν Έλιοτ

Ακαδημία Πλάτωνος (Μοναστηρίου 137, Αθήνα)

Ένα απίθανο road movie, ένα ξεχαρβαλωμένο οδοιπορικό στις εσχατιές της Αυστραλίας, με ταινία που σηματοδότησε εμφατικά την έκρηξη του new Australian wave, με αξέχαστο πρωταγωνιστικό τρίο τους Τέρενς Σταμπ, Γκάι Πιρς και Χιούγκο Γουίβινγκ.

Τετάρτη 21 Ιουνίου: Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής

STOP MAKING SENSE (1984), του Τζόναθαν Ντέμι

Πλατεία Αβησσυνίας (Μοναστηράκι, Αθήνα)

Θα ακολουθήσει πάρτι στο SOBER

Ένα από τα κορυφαία μουσικά φιλμ όλων των εποχών, το οποίο καταγράφει από απόσταση μικροσκοπίου τρεις live εμφανίσεις των Talking Heads, το 1984. Η προβολή αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον Τζόναθαν Ντέμι, ο οποίος αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο προ ολίγου καιρού.

Παρασκευή 23 Ιουνίου

TUNGSTEN (2011), του Γιώργου Γεωργόπουλου

Άλσος Νέας Σμύρνης (είσοδος από Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου, Νέα Σμύρνη, Αθήνα)

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ελληνικά φιλμ των τελευταίων χρόνων, ο Γιώργος Γεωργόπουλος αφηγείται την ιστορία του με στιβαρότητα, χτίζει εξαιρετική ατμόσφαιρα και πλαισιώνει τις ανθρώπινες ιστορίες του με κλιμακούμενο σασπένς.

Δευτέρα 26 Ιουνίου

Ο ΝΟΤΟΣ (El Sur, 1983) του Βίκτορ Ερίθε

Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα)

Ο σκηνοθέτης της συγκλονιστικής ταινίας Το Πνεύμα του Μελισσιού, στη δεύτερη σπουδαιότερη στιγμή της φιλμογραφίας του. Ένα ταξίδι στο αχαρτογράφητο συναίσθημα, μία λυρική περιπλάνηση στην ατομική και συλλογική μνήμη, μία από τις πιο εμβληματικές ταινίες στην ιστορία του ισπανικού σινεμά.

Τετάρτη 28 Ιουνίου

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΡΟΝΙΑ (The Year of Living Dangerously, 1982) του Πίτερ Γουίαρ

Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα)

Ο μεγάλος Αυστραλός δημιουργός του Κύκλου των Χαμένων Ποιητών και του Truman Show αφηγείται ένα ταξίδι μύησης και αυτογνωσίας, υπογράφοντας μια εκπληκτική σπουδή πάνω στην αδυναμία του Δυτικού ανθρώπου να δει κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την Λίντα Χαντ.

Παρασκευή 30 Ιουνίου

ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ (Sexy Beast, 2000) του Τζόναθαν Γκλέιζερ

Άλσος Πετραλώνων (εντός του γηπέδου μπάσκετ)

Μεταξύ μας, και με όλη την απλότητα που μπορούμε να το θέσουμε, είναι αδύνατον να μην έχετε δει αυτή την ταινία. Το φλέγμα, το στυλ, το μαύρο χιούμορ, το αυθεντικό coolness, το παράλογο, το καλαίσθητα γκροτέσκο, όλα αυτά και πολλά παραπάνω, στριμώχνονται σε αυτή την υπέροχη ταινία, που είναι επιπλέον ευλογημένη με τη θεϊκή ερμηνεία του Μπεν Κίνγκσλεϊ




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑