News Το ξενοδοχείο του Wes

21 Οκτωβρίου 2013 |

0

Το ξενοδοχείο του Wes

Όπως συμβαίνει με κάθε ταινία του Wes Anderson, αυτού του υπέροχου και γλυκά περίεργου δημιουργού, έτσι και η ανακοίνωση της ημερομηνίας που το The Grand Budapest Hotel θα κάνει την εμφάνιση του στις σκοτεινές αίθουσες έγινε δεκτή με μια παιδική αδημονία γεμάτη νοσταλγία και λαχτάρα. Ο 45χρονος Αμερικανός επιστρέφει με μια νέα ιστορία, μετά το εξαιρετικό Moonrise Kingdom και υπόσχεται άλλο ένα ταξίδι στο δικό του, παραμυθένιο μικρόκοσμο, με εκκεντρικούς χαρακτήρες, παράξενες ιστορίες και τη μουσική που βγαίνει θαρρείς από το μαγικό κουτί που κλείνει μέσα του τα παιδικά μας χρόνια. Όλα αυτά, στις 7 Μαρτίου του 2014. Πλέον, έχουμε και trailer.

Σε ένα τεράστιο και φημισμένο ξενοδοχείο, κάπου στο μεσοπόλεμο, εργάζεται ο M. Gustave (Ralph Fiennes), ένας θρυλικός consierge. Καθώς η πλοκή θα αρχίσει να ξετυλίγεται, με φόντο τις αλλαγές και τις ανακατατάξεις που διαμορφώνουν από την αρχή την Ευρώπη αυτής της περιόδου, ο Gustave γνωρίζει έναν νεαρό lobby boy,  τον Zero Mustafa (Tony Revolori), με τον οποίο αναπτύσσει φιλία και τον παίρνει υπό την προστασία του. Από το ξενοδοχείο παρελαύνουν κάθε λογής εκκεντρικές προσωπικότητες και η πλοκή περιλαμβάνει την κλοπή και ανάκτηση ενός αναγεννησιακού πίνακα ζωγραφικής, ένα φόνο, τη διαμάχη των μελών μιας οικογένειας για μια αμύθητης αξίας κληρονομιά, αρκετούς καυγάδες, ρομαντικές περιπτύξεις και κάθε είδους καταδιώξεις.

the-grand-budapest-hotel-international-trailer-0

Πέρα από το χορταστικό trailer, τη φαντασία μας εξάπτει ακόμα περισσότερο το ονειρεμένο καστ, που τείνει να γίνει μια σταθερά στις ταινίες του Anderson. Υπάρχουν εκείνοι που είναι πια “μόνιμοι” στη φιλμογραφία του, αλλά και άλλοι σημαντικοί ηθοποιοί που συνεργάζονται πρώτη φορα με τον σκηνοθέτη καθώς και νεότεροι, σχετικά άγνωστοι ηθοποιοί. Με λίγα λόγια, αυτοί (μεγάλη ανάσα): Ralph Fiennes, Edward Norton, Owen Wilson, Tilda Swinton, Adrien Brody, Jude Law, Bill Murray, Harvey Keitel, Willem Dafoe, Jason Schwartzman, Jeff Goldblum, Saoirse Ronan, Tom Wilkinson, Mathieu Amalric, F. Murray Abraham, Bob Balaban και Tony Revolori. Όσο για τη μουσική, την υπογράφει και πάλι ο 5 φορές υποψήφιος για Όσκαρ Alexandre Desplat, το βιογραφικό του οποίου προκαλεί ίλιγγο και μας χάρισε την υπέροχη μουσική που έντυσε και το Moonrise Kingdom. Αναμένουμε!

grand-budapest-hed




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑