News Το επικό “Silence” του Μάρτιν Σκορσέζε κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!

27 Σεπτεμβρίου 2016 |

0

Το επικό “Silence” του Μάρτιν Σκορσέζε κάνει πρεμιέρα στις 23 Δεκεμβρίου!

To πρότζεκτ μίας ταινίας βασισμένης στο μυθιστόρημα Σιωπή (έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά), του Ιάπωνα συγγραφέα Σουσάκου Έντο δεν γεννήθηκε πρόσφατα στο μυαλό του Μάρτιν Σκορσέζε. Στον αντίποδα, τον τριβελίζει ήδη από το μακρινό 1991, όταν είχε εκδηλώσει για πρώτη φορά ενδιαφέρον για τη μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου στη μεγάλη οθόνη. Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, το 2009, τα πάντα έδειχναν να έχουν δρομολογηθεί. Ο Σκορσέζε είχε ανακοινώσει πως το Silence θα ήταν η επόμενη ταινία του, ενώ τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουστεί για το καστ προκαλούσαν ίλιγγο, καθώς οι Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Μπενίσιο ντελ Τόρο και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ προαλείφονταν για τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους.

silence-3

Ο αγαπημένος Μάρτι είπε-ξείπε, όπως αποδείχτηκε, καθώς αποφάσισε να βάλει για μία ακόμη φορά στον πάγο το εγχείρημα του Silence και να γυρίσει αρχικά το Shutter Island (2010) και έπειτα το Hugo (2011). Στα τέλη του 2011 και πολλάκις μέσα στο 2012, ο Σκορσέζε επανέλαβε πως το Silence επρόκειτο να λάβει σύντομα σάρκα και οστά, αλλά και πάλι αυτό-αναιρέθηκε, προτιμώντας να επανέλθει στο πρότζεκτ του The Wolf of Wall Street (2013), το οποίο είχε αφήσει ημιτελές και ανολοκλήρωτο λίγα χρόνια νωρίτερα.  Εν τέλει, τον Απρίλιο του 2013 υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση ότι η παραγωγή της ταινίας θα ξεκινήσει το ερχόμενο έτος, ενώ μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν κλείσει και οι τρεις πρωταγωνιστικοί ρόλοι.

silence-2

Το επικών διαστάσεων Silence, καθώς η διάρκειά του θα υπερβαίνει τις 3 ώρες, θα έχει στον θεματικό του πυρήνα το ταξίδι δύο Πορτογάλων Ιησουιτών μοναχών (του Άντριου Γκάρφιλντ και του Άνταμ Ντράιβερ) στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα, σε αναζήτηση του μέντορά τους, ο οποίος κατηγορείται από την Καθολική Εκκλησία για αποστασία. Εκεί, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το πογκρόμ του ιαπωνικού κράτους εναντίον του ολιγάριθμου χριστιανικού πληθυσμού και τις αμφιβολίες που γεννά η σιωπή του Θεού απέναντι στα βασανιστήρια και τις κακουχίες που αντιμετωπίζουν. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που το ομότιτλο μυθιστόρημα του Έντο βρίσκει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη, καθώς είχε προηγηθεί η ιαπωνική μεταφορά του, το 1971, από τον Μασαχίρο Σινόντα.

silence-4

Η Paramount ανακοίνωσε πως η προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις αίθουσες είναι η 23η Δεκεμβρίου, γεγονός που καθιστά τον Μάρτιν Σκορσέζε καθ’ όλα ετοιμοπόλεμο για την επερχόμενη οσκαρική κούρσα. Το Silence θα αποτελέσει, πάντως, την κορωνίδα ενός καυτού δίμηνου για την Paramount, καθώς θα έχουν προηγηθεί, τον Νοέμβρη, οι κυκλοφορίες του Arrival, του Ντενί Βιλνέβ, καθώς και του Allied, του Ρόμπερτ Ζεμέκις!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑