News Πρώτο trailer του “Darkest Hour”: ο Γκάρι Όλντμαν είναι ο Γουίνστον Τσώρτσιλ!

18 Ιουλίου 2017 |

0

Πρώτο trailer του “Darkest Hour”: ο Γκάρι Όλντμαν είναι ο Γουίνστον Τσώρτσιλ!

Είναι πραγματικά μία περίπτωση σχεδόν μοναδική στο σύγχρονο star system, καθότι ισορροπεί μεταξύ των ακραίων τιμών με θαυμαστή αρμονία. Θεωρείται σταρ, αλλά εκπέμπει παράλληλα μία ισχυρότατη αύρα αντί-σταρ. Έχει πρωταγωνιστήσει σε blockbusters, αλλά και σε μπόλικες low-budget ανεξάρτητες παραγωγές. Λαμβάνει καθολική αναγνώριση για το ερμηνευτικό του ταλέντο, είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στο mainstream όσο και στο πιο σινεφιλικό κοινό, αλλά δεν έχει κατορθώσει ποτέ μέχρι τώρα να τρυπώσει στην κλίκα των μεγάλων βραβείων. Το 2012 βρέθηκε προτεινόμενος για τη συγκλονιστική του ερμηνεία στο Tinker Tailor Soldier Spy, αλλά ηττήθηκε σκανδαλωδώς από τον Ζαν Ντιζαρντέν του υπερτιμημένου The Artist.

Ο λόγος, φυσικά, για τον λατρεμένο Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος ενδέχεται να δει το όνομά του σύντομα πασπαλισμένο με την πολυπόθητη οσκαρική αστερόσκονη. Ο λόγος για αυτή την υποψία έγκειται στον ρόλο του Γουίνστον Τσώρτσιλ, που ενσαρκώνει στην ταινία Darkest Hour, της οποίας το πρώτο τρέιλερ μόλις κυκλοφόρησε. Ο Όλντμαν (ο οποίος σίγουρα θα κεφαλαιοποιήσει και το γνώριμο χαρτί της «μεταμόρφωσης» για τις ανάγκες του ρόλου) θα υποδυθεί, λοιπόν, τον περιβόητο πολιτικό, ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός της Βρετανίας αρχικά στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (1940-1945), ενώ εκλέχτηκε για δεύτερη φορά το 1951.

Ο Τσώρτσιλ δεν έμελλε να ολοκληρώσει, όμως, τη δεύτερη πρωθυπουργική του θητεία, καθώς παραιτήθηκε το 1955, εμφανώς καταβεβλημένος από το ισχυρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί το 1953. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσώρτσιλ, παρότι το ονόμα του συνδέθηκε με τη νικηφόρα έκβαση του πολέμου, έχασε τις εκλογές που διεξήχθησαν ακριβώς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς όμως να εγκαταλείψει την ηγεσία των Συντηρητικών.

Για να επιστρέψουμε στα της ταινίας, το Darkest Hour επικεντρώνεται στις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του Τσώρτσιλ, όταν το χιτλερικό κήτος αρχίζει να βρυχάται στον βρετανικό σβέρκο, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις που είχαν δοθεί λίγο καιρό πριν. Πλην του Γκάρι Όλντμαν, το πλούσιο καστ περιλαμβάνει την Κριστίν Σκοτ Τόμας, στον ρόλο της Κλιμεντάιν Τσώρτσιλ, συζύγου του Γουίνστον, ενώ ο πάντα στιβαρός Μπεν Μέντελσον υποδύεται τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’, τον οποίο είχαμε ξαναδεί να απεικονίζεται κινηματογραφικά στην ταινία Ο λόγος του βασιλιά (2011), από τον Κόλιν Φερθ.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντούμε τον Τζο Ράιτ, ο οποίος στις δύο πρώτες ταινίες της καριέρας του είχε καταπιαστεί με ισάριθμους λογοτεχνικούς ογκόλιθους: το Περηφάνια και προκατάληψη (2005), της Τζέιν Ώστεν, και το μυθιστόρημα Εξιλέωση (2007) του Ίαν ΜακΓιούαν. To Darkest Hour, η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του Ράιτ, θα πραγματοποιήσει την έξοδό της στις αμερικάνικες και αγγλικές αίθουσες στις 22 Νοεμβρίου και 29 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑