News Πρώτο τρέιλερ για το “The Beguiled” της Σοφία Κόπολα

9 Φεβρουαρίου 2017 |

0

Πρώτο τρέιλερ για το “The Beguiled” της Σοφία Κόπολα

Η ταινία The Beguiled (1971) είχε προμοταριστεί ως ένα τυπικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ. Το γεγονός ότι ήταν κάθε άλλο παρά αυτό ήταν ο κυριότερος παράγοντας για την εισπρακτική του επιτυχία στις αμερικάνικες αίθουσες, καθώς και για την αμηχανία του κοινού απέναντι σε μία ταινία, όπου ο Κλιντ πυροβολεί κόσμο μονάχα σε flashbacks και όχι σε real time. Το The Beguiled εκτυλίσσεται εν μέσω Αμερικάνικου Εμφυλίου και έχει στο επίκεντρό του τη διάσωση ενός στρατιώτη των Βορείων (που τον υποδύεται ο Ίστγουντ, προφανώς) από ένα 12χρονο κορίτσι, σε μία εχθρική για τον ίδιο περιοχή. Ο σχεδόν ετοιμοθάνατος στρατιώτης, που γλύτωσε από του χάρου τα δόντια, φιλοξενείται και αναρρώνει σε ένα θηλυκό οικοτροφείο, σαγηνεύοντας μία προς μία όλες τις γυναίκες που διαμένουν εκεί.

Beguiled 1

Η αφόρητη σεξουαλική καταπίεση ξεσπά σε αχαλίνωτες διαστάσεις, ζηλοφθονίες, ανταγωνισμοί και ψέματα δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα, και η κατάληξη μοιραία θα είναι τραγική, σε ένα σκοτεινό φινάλε που προκάλεσε αμηχανία στην εποχή του. Όχι παντού, φυσικά, διότι όπως έχει  πολλάκις πει (αλλά και δείξει στο Hollywood Ending) ο Γούντι Άλεν, «ευτυχώς υπάρχει πάντα η Γαλλία», η οποία λειτουργεί ως καταφυγίο για διάφορες αμερικάνικες ταινίες που αποτυγχάνουν στα πάτρια εδάφη. Η αλήθεια, είναι, πάντως, ότι η φήμη της συγκεκριμένης ταινίας αποκαταστάθηκε ραγδαία και στις ΗΠΑ, στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Beguiled 2

Αξίζει να αναφέρουμε, σε αυτό το σημείο, ότι αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά συνεργασία του σκηνοθέτη Ντον Σίγκελ με τον Κλιντ Ίστγουντ, μετά τις ταινίες Coogan’s Bluff (1968) και Two Mules for Sister Sara (1970). Έμελλε να ακολουθήσουν δύο ακόμη, τις οποίες –σε πιθανή αντίθεση με τις δύο πρώτες- είναι σίγουρο πως γνωρίζετε: το Dirty Harry (1971) και το Escape from Alcatraz (1979).

Beguiled 4

Πάμε τώρα στο remake ή, για να είμαστε πιο σωστοί, στη δεύτερη κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου A Painted Devil, του Τόμας Κάλιναν, δια χειρός της Σοφία Κόπολα, αυτή τη φορά. Η Κόπολα αρνείται, μέχρι τώρα, πεισματικά να παραδεχτεί πως έκανε μία genre movie, και δη ένα γουέστερν, δηλώνοντας πως πρόκειται «για μία ιστορία συνεχούς εναλλαγής εξουσίας και μεταβαλλόμενης δυναμικής, η οποία τοποθετείται στον αμερικάνικο Νότο». Στον ρόλο του Ίστγουντ, συναντούμε τον Κόλιν Φάρελ, ενώ μεταξύ των γυναικών που διεκδικούν τον έρωτά του φιγουράρουν τα ονόματα των Νικόλ Κίντμαν, Κίρστεν Ντανστ και Ελ Φάνινγκ. Δείτε ευθύς αμέσως το πρώτο τρέιλερ του The Beguiled, που μόλις κυκλοφόρησε, ως μία πρώτη γεύση για τα όσα θα δούμε επί της μεγάλης οθόνης στις 23 Ιουνίου 2017.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑