News Ποιος θα είναι τελικά ο σκηνοθέτης του νέου Τζέιμς Μποντ;

14 Νοεμβρίου 2017 |

0

Ποιος θα είναι τελικά ο σκηνοθέτης του νέου Τζέιμς Μποντ;

«Κάθε πράγμα τον καιρό στον καιρό του», απάντησε μέσα στις άκρες ο Καναδός σκηνοθέτης Ντενί Βιλνέβ, κληθείς να απαντήσει στο αν πρόκειται τελικά να αναλάβει τη σκηνοθεσία της νέας James Bond movie, η οποία θα φέρει τον τίτλο Bond 25 (όντας η 25η ταινία με τον ήρωα του Ίαν Φλέμινγκ). Ο λόγος που ο Βιλνέβ διστάζει να απαντήσει θετικά και μάλλον απομακρύνεται από το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν είναι άλλος από την εμπλοκή του στο κινηματογραφικό πλάνο του Dune, το οποίο θα αποτελέσει reboot της θρυλικής παταγώδους αποτυχίας του Ντέιβιντ Λιντς (βλέπε φώτο)!

Πραγματοποιώντας μία σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, να αναφέρουμε ότι ο Λιντς είχε μεταφέρει το 1984 στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα (1965) επιστημονικής φαντασίας του  Φρανκ Χέρμπερτ, με πρωταγωνιστή τον Κάιλ ΜακΛάχλαν. Το Dune (1984) αποδείχτηκε μνημειώδες φιάσκο τόσο εισπρακτικά όσο και άποψη κριτικής αποδοχή, ενώ μετά την παταγώδη αποτυχία του, ο Λιντς κράτησε αποστάσεις από το όλο πρότζεκτ, δηλώνοντας πως δεν είχε κανένα καλλιτεχνικό έλεγχο επί της ταινίας, στριμωγμένος από τις πιέσεις του παραγωγού Ντίνο Ντε Λαουρέντις.

Αυτή τη στιγμή, το νέο Dune βρίσκεται στο στάδιο του development, με τον Έρικ Ροθ (σεναριογράφο του Forrest Gump) να υπογράφει το σενάριο. Ο Βιλνέβ έχει πολλάκις εκφράσει τη βαθιά του αγάπη για το franchise του James Bond, δηλώνοντας μάλιστα πως οι αγαπημένες του Bond movies είναι οι ακόλουθες: Goldfinger (1964, με τον Σον Κόνερι), Thunderball (1965, πάλι με τον Σον Κόνερι), The Spy who Loved Me (1977, με τον Ρότζερ Μουρ) και Casino Royale (2006, με τον Ντάνιελ Κρεγκ).

Δεδομένου ότι: α) έχει ήδη προγραμματιστεί η ημερομηνία εξόδου του Bond 25 στις αίθουσες για τις 8 Νοεμβρίου 2019 και β) ο Ντάνιελ Κρεγκ (χωρίς να έχει ανακοινωθεί με πάσα επισημότητα, αλλά έχοντας επί της ουσίας επιβεβαιωθεί) θα βρεθεί και πάλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο για 5η (και μάλλον τελευταία) φορά, το όνομα του σκηνοθέτη αναμένεται να ανακοινωθεί λίαν συντόμως. Μετά την αποχώρηση του Σαμ Μέντες, οι υποψήφιοι που τέθηκαν στο μικροσκόπιο, πλην του Βιλνέβ, ήταν οι Ντέιβιντ Μακένζι και Γιαν Ντεμάνζ, εξαργυρώνοντας τις επιτυχίες των Hell or High Water και ’71, αντίστοιχα. Αν αναλογιστούμε πως ο Μακένζι έχει ήδη στα σκαριά μία ταινία – παραγωγή του Netflix, και πάλι με πρωταγωνιστές του Κρις Πάιν και Μπεν Φόστερ, για τον Robert the Bruce (ο σκοτσέζος βασιλιάς που ηγήθηκε του αγώνα ανεξαρτησίας κατά των Άγγλων, στις αρχές του 14ου αιώνα), ο κλήρος, σύμφωνα με τα περισσότερο αμερικάνικα κινηματογραφικά media, δείχνει να πέφτει στον Γάλλο (αλλά μεγαλωμένο στο Λονδίνο) σκηνοθέτη.

Όσο για το τι θα δούμε στη νέα ταινία του Μποντ, αυτό το βίντεο ίσως να μας δίνει μια πρώτη ιδέα…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑