News Ο David Fincher συναντά την Charlize Theron… και εγένετο Mindhunter!

23 Δεκεμβρίου 2015 |

0

Ο David Fincher συναντά την Charlize Theron… και εγένετο Mindhunter!

Το Netflix, κατά τα φαινόμενα, συνεχίζει τον μοναχικό του αγώνα που έχει στόχο να φτάσει στο σημείο να βγάζει μια φοβερή σειρά κάθε περίπου 10 ώρες. Για το πιο πρόσφατο πόνημα, στράφηκε στον άνθρωπο που του χάρισε μια από τις πρώτες – πολύ μεγάλες – επιτυχίες: τον David Fincher, που πριν μερικά χρόνια με το House of Cards έβαλε ουσιαστικά το Netflix στον τηλεοπτικό χάρτη όσον αφορά τις original series. Αυτή τη φορά, ο 53χρονος σκηνοθέτης από το Denver θα αναλάβει την παραγωγή και την εκτέλεση του Mindhunter, ενώ στο πλευρό του στην παραγωγή θα βρίσκεται η Charlize Theron.

df

 

cvr9780671528904_9780671528904_hr (Αντιγραφή)Το Mindhunter αποτελεί μεταφορά στην μικρή οθόνη του βιβλίου “Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit” από τους John Douglas και Mark Olshaker, μια συγκλονιστική αληθινή εξιστόρηση του διαστήματος που πέρασε ο πρώτος ως profiler για λογαριασμό του FBI, σκιαγραφώντας ψυχολογικά προφίλ και κυνηγώντας κατά συρροήν δολοφόνους, βιαστές και λοιπά καλόπαιδα, μεταξύ αυτών παλικάρια όπως οι Charles Manson, Richard Speck, John Wayne Gacy και James Earl Ray. Στο βιβλίο ο Douglas αναφέρεται με λεπτομέρειες στις τεχνικές που χρησιμοποιούσε για να καταλάβει την ψυχολογία των εγκληματιών, ώστε να αντιληφθεί τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις τους και να βοηθήσει στη σύλληψή τους, ενώ δίνει και πολλές λεπτομέρειες σχετικά με διάφορες γνωστές υποθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές λύθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω στο βιβλίο αυτό και στον John Douglas βασίστηκαν ορισμένοι εξαιρετικοί χαρακτήρες της μικρής οθόνης, όπως ο Will Graham του Hannibal και ο Jason Gideon του Criminal Minds.

 

Το project δεν είναι ακριβώς καινούργιο, αφού Fincher και Theron προσπαθούν να το υλοποιήσουν εδώ και περίπου 6 χρόνια, αρχικά στο HBO. Η προσπάθειά τους δεν ευδοκίμησε τότε, και το Netflix που δεν τα χαρίζει κάτι τέτοια έσπευσε να επωφεληθεί. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμιά πληροφορία σχετικά με το αν η Charlize Theron (που κατέχει και τα δικαιώματα του βιβλίου) θα εμφανιστεί στη σειρά και ως ηθοποιός πέρα από την ιδιότητα που θα έχει ως παραγωγός, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι ο Fincher, για κάποια έστω επιλεγμένα επεισόδια, θα καθίσει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Πάντως, το Netflix έχει ήδη προσλάβει ένα δυνατό όνομα για το σενάριο, τον Joe Penhall (The Road, The Long Firm) και βρίσκεται πλέον στη διαδικασία του casting.

 

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑