News Ο Τζόναθαν Ρις Μέγιερς είναι ο Joe Strummer των “The Clash”!

18 Σεπτεμβρίου 2016 |

0

Ο Τζόναθαν Ρις Μέγιερς είναι ο Joe Strummer των “The Clash”!

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1979. Τα swinging sixties αποτελούν ήδη βαθύ παρελθόν και βρισκόμαστε στους πρόποδες του θατσερισμού. Οι φράντζες τύπου Beatles έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν τις θέσεις τους σε πολύχρωμες μοϊκάνες. Το πανκ δηλώνει την παρουσία του, ταράζει τα νερά, λαμβάνει διαστάσεις ευρύτερες από μία απλή μουσική προτίμηση ή επιλογή. London calling to Shay, κι όπου Shay, φανταστείτε έναν 14χρονο έφηβο με σμπαραλιασμένο συναισθηματικό κόσμο και γκρίζο μέλλον.

london-town-2
Ο Shay θα γοητευτεί από ένα κορίτσι στο τρένο. Θα της απευθύνει την ερώτηση που έχει θρέψει γενιές και γενιές εφήβων ανά τον πλανήτη: τι ακούς; Η απάντηση θα αλλάξει τα πάντα, μια για πάντα: The Clash… Ο Shay θα βρει μία κασέτα του συγκροτήματος από την –κατά τα άλλα απούσα από τη ζωή του- μητέρα του και θα βυθιστεί σε ένα τούνελ αυτογνωσίας και ενηλικίωσης. Σε αυτή τη σκοτεινή διαδρομή, θα σταθεί ως φάρος –και ως άτυπος δεύτερος πατέρας- ο ηγέτης της μπάντας των The Clash, ο περίφημος Joe Strummer. Αυτή είναι πάνω-κάτω η ιστορία του London Town, που έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λος Άντζελες, τον περασμένο Ιούνιο.

london-town-3
Στον κομβικό ρόλο του Strummer συναντούμε τον Τζόναθαν Ρις Μέγιερς, ο οποίος είχε συστηθεί εμφατικά στο κινηματογραφικό σύμπαν με το Match Point του Γούντι Άλεν και την τηλεοπτική σειρά The Tudors, αλλά έκτοτε εμφάνισε μία μάλλον πτωτική πορεία, μπαινοβγαίνοντας σε κλινικές αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και τις διάφορες ουσίες. Επί της ουσίας, πάντως, δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα υποδυθεί ο Μέγιερς κάποιο είδωλο της μουσικής, καθώς το 1998 είχε ενσαρκώσει μία φιγούρα βασισμένη στον Ντέιβιντ Μπόουι, στο Velvet Goldmine, του Τοντ Χέινς. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο πατέρας του (Ιρλανδού) Μέγιερς ήταν διάσημος τραγουδιστής φολκ μουσικής, ενώ και τα τρία αδέρφια του είναι επαγγελματίες μουσικοί.

london-town-poster
Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντούμε τον Ντέρικ Μπορτ (The Joneses, Dark Around the Stars), ενώ η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες, αλλά και σε Video on Demand, είναι προγραμματισμένη για τις 7 Οκτωβρίου. Δείτε ευθύς αμέσως το τρέιλερ που κυκλοφόρησε:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑