News Ο Ρίτσαρντ Κέλι θέλει να γυρίσει το σίκουελ του “Donnie Darko”!

31 Ιανουαρίου 2017 |

0

Ο Ρίτσαρντ Κέλι θέλει να γυρίσει το σίκουελ του “Donnie Darko”!

Δεκαπέντε χρόνια μετά την έξοδο του Donnie Darko (2001) στις αίθουσες, ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κέλι επεξεργάζεται την ιδέα ενός sequel, έχοντας κατά νου “κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο φιλόδοξο, ενταγμένο όμως στο ίδιο ακριβώς σύμπαν”. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν γνωρίζουν την ταινία, η πλοκή του Donnie Darko -που γυρίστηκε μέσα σε μόλις 28 ημέρες- έχει πάνω-κάτω ως εξής: σε μία επαρχιακή πόλη της Βιρτζίνια, ο ψυχικά διαταραγμένος και αντί-κοινωνικός έφηβος Donnie Darko, ξάφνου καταδιώκεται νυχθημερόν από την εικόνα ενός τερατόμορφου λαγού (σε μέγεθος ανθρώπου), ονόματι Frank. Ο Frank στοιχειώνει το μυαλό του Donnie, πείθοντάς τον, στην πρώτη τους κιόλας γνωριμία, ότι ο κόσμος θα καταστραφεί σε 28 μέρες, 6 ώρες, 12 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Ο Donnie παλεύει με τους δαίμονές του και μπλέκεται στη δίνη μίας αυτό-εκπληρούμενης προφητείας, στην οποία το μπρος και το πίσω έχουν μπλεχτεί σε ένα αδιάλυτο κουβάρι και η οποία θα καταλήξει σε ένα λυτρωτικό χαμό.

Donnie 2

Το Donnie Darko πέρασε μάλλον απαρατήρητο όταν πρώτο-κυκλοφόρησε στις αμερικάνικες αίθουσες (μόλις ενάμιση μήνα μετά την 11η Σεπτεμβρίου), κατέγραψε αποκαρδιωτικά εισπρακτικά νούμερα, αλλά προϊόντος του χρόνου απέκτησε ένα πιστό κοινό, ιδίως στους underground σινεφίλ κύκλους. Παράλληλα, ήταν η πρώτη ταινία στην οποία κατέθεσε τα ερμηνευτικά του διαπιστευτήρια ο -τότε μόλις 21 ετών- Τζέικ Τζίλενχααλ. Κι αν για τον Τζέικ, ήταν η απαρχή μίας καριέρας που πάει από το καλό στο καλύτερο, δεν μπορούμε να πούμε ότι ισχύει το ίδιο για τον σκηνοθέτη της ταινίας Ρίτσαρντ Κέλι. Διότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, ο Κέλι έχει σκηνοθετήσει μονάχα δύο μεγάλου μήκους ταινίες, το μεγαλεπήβολο, γοητευτικό υπό μία έννοια, ευχάριστα φευγάτο, αλλά παντελώς άνισο και σαρδανάπαλο επί της ουσίας, Southland Tales (2006, βλέπε φώτο αμέσως παρακάτω), καθώς και το παντελώς νερόβραστο The Box (2009), με τους Κάμερον Ντίαζ και Τζέιμς Μάρσντεν.

Southland Tales

Ο Κέλι, αμέσως μετά την κυκλοφορία του The Box, είχε δηλώσει πως ετοιμάζει ένα θρίλερ που θα εκτυλίσσεται στο Μανχάταν, το έτος 2014. Χωρίς ποτέ να ακουστεί μία δεύτερη κουβέντα επί τούτου, το 2011, ο Κέλι ανακοίνωσε πως η επόμενη ταινία του θα έχει τίτλο Corpus Christi, και θα διαδραματίζεται στο Τέξας. Αυτή τη φορά υπήρξε επίσημη ενημέρωση πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ κατέρρευσε λόγω αδυναμίας εξεύρεσης πόρων, ενώ αμέσως μετά ο Κέλι προανήγγειλε ως νέα του ταινία το Amicus, ένα crime movie βασισμένο σε αληθινά γεγονότα. Και πάλι, όμως, η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια, καθότι ο Τζέιμς Γκαντολφίνι, που είχε επιλεγεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, μας αποχαιρέτησε αιφνιδίως στις 19 Ιουνίου 2013.

Donnie 3

Από πού προέκυψε, λοιπόν, το πλάνο για ένα sequel και γιατί βγήκε στο φως της δημοσιότητας τώρα; Η αρχική αφορμή δόθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν επανακυκλοφόρησε το DVD της ταινίας, σε 4K Blu-Ray κόπια, από την Arrow Videos. Ο Κέλι, σε διάφορες συνεντεύξεις που έδωσε με αφορμή αυτή την επανακυκλοφορία, δήλωσε πως θα ήθελε όσο τίποτα άλλο να σκηνοθετήσει μία συνέχεια του Donnie Darko, τονίζοντας παράλληλα πως βρίσκεται σε αναζήτηση του μεγάλου ποσού που απαιτείται για ένα τέτοιο πρότζεκτ. Εν ολίγοις, η ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνεται…

Αξίζει να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, ότι το 2009 είχε κυκλοφορήσει το πέρα για πέρα underground S.Darko, το οποίο λανθασμένα αναφέρεται συχνά-πυκνά ως sequel του Donnie Darko. Το S.Darko, του σκηνοθέτη Κρις Φίσερ, είναι στην πραγματικότητα ένα spin-off του Donnie Darko, καθώς έχει ως βασικό χαρακτήρα τη νεαρή αδερφή του Donnie, τη Sam. O Κέλι, πάντως, έχει, επανειλημμένα και με εμφατικό τρόπο, δηλώσει πως δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτή την ταινία…

Δείτε το τρέιλερ και των δύο “Darkos” ευθύς αμέσως:




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑