News Ο Ντενί Βιλνέβ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη Γιο Νέσμπο!

27 Μαΐου 2016 |

0

Ο Ντενί Βιλνέβ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη Γιο Νέσμπο!

Αν ο Καναδάς δικαιούται να είναι περήφανος κινηματογραφικά τα τελευταία χρόνια, ο λόγος είναι σίγουρα ο θεσπέσιος Ντενί Βιλνέβ. Πραγματικός μάστορας, διαθέτει, ήδη στα 48 του, φιλμογραφία αξιοζήλευτη, μέ τίτλους όπως το Sicario και το Incendies (Μέσα από τις φλόγες). Έχοντας κατορθώσει να διαμορφώσει κινηματογραφικό στυλ αλλά και μη διστάζοντας να πειραματιστεί με βάση αυτό, ο πολυάσχολος δημιουργός έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμησή μας και μας έχει κάνει να αδημονούμε για κάθε του επόμενο βήμα. Όπως για το καινούριο Blade Runner που αναμένεται να κυκλοφορήσει μεσα στο 2017.

Denis-Villeneuve-dirigira-la-adaptacion-de-Soenner-de-Jo-Nesboe_landscape

Το επόμενο project του αναμένεται εξίσου συναρπαστικό, καθώς ανέλαβε να σκηνοθετήσει τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του The Son, μυθιστορήματος του ιδιαιτέρως δημοφιλούς Γιο Νέσμπο. Η ταινία αυτή θα αποτελέσει και την τρίτη του με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχααλ, μετά το Enemy και το Prisoners, σφραγίζοντας έτσι μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες σκηνοθέτη – ηθοποιού κατά την τελευταία δεκαετία. Θα πρόκειται για ταινία εκδίκησης στην οποία θα συναντήσουμε έναν αδίκως κρατούμενο πρώην παλαιστή ο οποίος υπομένει την ποινή του χάρη στην ηρωίνη που βρίσκει μέσα στη φυλακή. Εθίστηκε στην ηρωίνη όταν ο πατέρας του αυτοκτόνησε και έτσι, όταν μετά από 12 χρόνια στη φυλακή μαθαίνει κάποιες επιμελώς κρυμμένες αλήθειες για τον θάνατο του πατέρα του, αποδρά και αρχίζει να αναζητά εκείνους που ευθύνονται για την άδικη ποινή που του επιβλήθηκε.

villeneuve-gyllenhaal-enemy

Ντενί Βιλνέβ, Τζέικ Τζίλενχαλ και Γιο Νέσμπο. 3 από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον τομέα τους. Η προσμονή μας στα ύψη. Το πότε βέβαια θα αρχίσει να πραγματοποιείται αυτό το project παραμένει άγνωστο. Ο Καναδός πάντως είναι από τους πιο σταθερούς σκηνοθέτες της σύγχρονης εποχής. Αν δεν συμβεί κάτι δραματικά κακό κατά την ενασχόλησή του με τον Φίλιπ Ντικ και το ηλεκτρικό του πρόβατο, το The Son φαίνεται ότι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του κινηματογραφικού κόσμου. Το ίδιο project είχε εξετάσει για σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 2014 ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, όμως η υπόθεση δεν προχώρησε.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑