News Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

10 Ιουλίου 2018 |

0

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου!

Κυκλοφόρησε, λοιπόν, χτες, το τρέιλερ της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος, για πρώτη φορά στην ώς τώρα διαδρομή του, δεν συνεργάζεται στο σενάριο της ταινίας με τον Ευθύμη Φιλίππου. Το The Favorite, το σενάριο του οποίου υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα, μας μεταφέρει στην αγγλική βασιλική αυλή του 18ου αιώνα, στην εποχή της –μονίμως ασθενικής και αδύναμης- βασίλισσας Άννας, που έμεινε στον θρόνο της Αγγλίας για μια πενταετία (1702-1707) και ακολούθως, μετά την ένωση της Αγγλίας με τη Σκωτία, υπήρξε η βασίλισσα της Βρετανίας για μια ακόμη επταετία, μέχρι τον θάνατό της (1707-1714).

Η κεντρική πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τις ίντριγκες, την ηθική σήψη και παρακμή που επικρατούν εντός των βασιλικών ανακτόρων, όπου η Σάρα Τσόρτσιλ (υπαρκτό πρόσωπο), ευνοούμενη και στενή φίλη της βασίλισσας, έχει εδραιώσει για τα καλά μια θέση ισχύος εντός της αυλής. Την ίδια στιγμή, στο εξωτερικό μέτωπο, η Αγγλία έχει εμπλακεί σε πόλεμο (τον επονομαζόμενο Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής, με σύμμαχο την Αυστρία και αντιπάλους τη Γαλλία και την Ισπανία), αλλά τίποτα δεν μοιάζει να συγκινεί τους δελφίνους και τους αυλοκόλακες του παλατιού, που ζουν στον δικό τους κόσμο των μηχανορραφιών και των εξεζητημένων τρυφηλών απολαύσεων. Η ξαφνική έλευση της ξαδέρφης της Σάρα Τσόρτσιλ, ονόματι Αμπιγκέιλ Μάσαμ, η οποία επιδιώκει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, και να κερδίσει τη συμπάθεια και την εύνοια της βασίλισσας, πυροδοτεί έναν εκρηκτικό ανταγωνισμό μεταξύ των δύο αντίζηλων γυναικών και ωθεί την κατάσταση στα άκρα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του The Favorite συναντούμε δύο παλιές γνώριμες του Γιώργου Λάνθιμου από το The Lobster, την Ολίβια Κόλμαν (βασίλισσα Άννα) και τη Ρέιτσελ Βάις (Σάρα Τσόρτσιλ), ενώ την Αμπιγκέιλ Μάσαμ υποδύεται η Έμα Στόουν. Η ταινία, τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν στη Fox Searchlight Pictures, θα πραγματοποιήσει την έξοδό της στις αμερικάνικες αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου, ενώ η πρεμιέρα της σε Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιανουαρίου 2019.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑