News Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι!

8 Οκτωβρίου 2016 |

0

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι η Τζάκι Κένεντι!

Μέχρι να φτάσουμε στο πρόσφατο φεστιβάλ της Βενετίας και την παγκόσμια πρεμιέρα του biopic για τη ζωή της Τζάκι Κένεντι, με τίτλο Jackie, διανύθηκαν πολλά και διάφορα στάδια. Το πρώτο εκ των οποίων ήταν η συγγραφή του σεναρίου από ένα μη επαγγελματία σεναριογράφο. Ο Νόα Όπενχαϊμ εργάστηκε για σειρά ετών στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, έχοντας διατελέσει επικεφαλής παραγωγός της διάσημης πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής Today Show.

Όταν ο Όπενχαϊμ άλλαξε επαγγελματική στέγη, μετακομίζοντας στην εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών και διανομής Reveille, που είχε μόλις αγοραστεί από τη Λιζ Μέρντοκ (κόρη του γνωστού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ), δοκίμασε την τύχη του στη συγγραφή σεναρίων. Κι όπως έχει δηλώσει κι ο ίδιος, δεν πίστευε στα αυτά του όταν η πρώτη του σεναριακή απόπειρα, με θέμα τις αθέατες πτυχές της προσωπικότητας της Τζάκι Κένεντι, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Ο Όπενχαϊμ συναντήθηκε εν τέλει με τον Σπίλμπεργκ, το αρχικό ενδιαφέρον δεν ευοδώθηκε, αλλά ευθύς αμέσως εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Ντάρεν Αρονόφσκι και η Fox Searchlight

jackie
Βρισκόμαστε, λοιπόν, στις αρχές του 2010 και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο προαλείφεται η Ρέιτσελ Βάις, τότε σύντροφος του σκηνοθέτη της ταινίας, Αρονόφσκι. Όπως γνωρίζουμε, όμως, τίποτα δεν κρατά για πάντα ή τέλος πάντων η ιστορία αυτών των δύο σίγουρα δεν κράτησε για πάντα, καθώς τον Νοέμβριο του 2010 ανακοινώνουν τον χωρισμό τους, μετά από εννέα χρόνια σχέσης. Το πρότζεκτ δείχνει να βαλτώνει προσωρινά, ωσότου, τον Φλεβάρη του 2012, η Fox Searchlight ανακοινώνει πως έχει επιλέξει την Νάταλι Πόρτμαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με μόνη προϋπόθεση ότι η Πόρτμαν θα λάβει την έγκριση και από τον σκηνοθέτη που θα αναλάβει εν τέλει να γυρίσει το Jackie.

jackie-2
Η έγκριση αυτή θα έρθει τελικά τρία χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2015, με την ταυτόχρονη ανακοίνωση της Πόρτμαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο και του Πάμπλο Λαραΐν, στη σκηνοθετική καρέκλα. Αυτή θα είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία για τον 40χρονο Χιλιανό σκηνοθέτη, ο οποίος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το ΝΟ (2012), που βρέθηκε στην τελική πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η επόμενη ταινία του, το σκοτεινό κατηγορώ εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας El Club (2015), κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο, ενώ το 2016 υπήρξε μία ιδιαιτέρως παραγωγική χρονιά για τον Λαραΐν. Αρχικά, τον Μάιο προβλήθηκε στις Κάννες, στο τμήμα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», η ταινία του Neruda (στην οποία δεσπόζει, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, με τρόπο περισσότερο ονειρικό, παρά κυριολεκτικό, η φιγούρα του περίφημου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα), ενώ στη Βενετία ήρθε η σειρά του Jackie.

jackie-4
To Jackie έχει στον θεματικό του πυρήνα τις μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του JFK, τον Νοέμβριο του 1963, ενώ στο υπόλοιπο καστ συναντούμε τη Γκρέτα Γκέργουιγκ, τον Πίτερ Σάρσγκααρντ (ως Ρόμπερτ Κένεντι) και τον Τζον Κάρολ Λιντς (ως Λίντον Τζόνσον). Για κλείσουμε με σχήμα κύκλου, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νόα Όπενχαϊμ κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στη Βενετία, ενώ η έξοδος της ταινίας στις αίθουσες είναι προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου. Απομένει να δούμε αν η Νάταλι Πόρτμαν δικαιώσει τις αποθεωτικές κριτικές που έχουν μέχρι τώρα γραφτεί στον ξένο τύπο για την ερμηνεία της, καθώς και το κατά πόσο το συγκεκριμένο biopic θα κατορθώσει να υπερβεί τον μέτριο μέσο όρο του που χαρακτηρίζει αυτό το υπό-είδος. Προς το παρόν θα αρκεστούμε, κι εσείς μαζί μας, στο επίσημο τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες:

 




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑