News Επίσημη πρεμιέρα: “Το τελευταίο σημείωμα”, του Παντελή Βούλγαρη

2 Οκτωβρίου 2017 |

0

Επίσημη πρεμιέρα: “Το τελευταίο σημείωμα”, του Παντελή Βούλγαρη

Το τελευταίο σημείωμα, η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη, παρουσιάζεται σε μια μεγάλη προφεστιβαλική εκδήλωση του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017, στο Ολύμπιον. Λίγες μέρες πριν ανοίξει αυλαία η φετινή 58η διοργάνωση, το Φεστιβάλ υποδέχεται στη Θεσσαλονίκη τον Παντελή Βούλγαρη, την Ιωάννα Καρυστιάνη -με την οποία ο σκηνοθέτης υπογράφει το σενάριο-, καθώς και τους πρωταγωνιστές Ανδρέα Κωνσταντίνου και Μελία Κράιλινγκ, γιορτάζοντας την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.

Tέσσερα χρόνια μετά την πολυβραβευμένη Μικρά Αγγλία, o Παντελής Βούγλαρης καταπιάνεται με μια από τις πιο συγκλονιστικές σελίδες της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας: την αιματηρή εκτέλεση 200 αντιστασιακών, την 1η Μαΐου 1944 στην Καισαριανή, από τα ναζιστικά στατεύματα κατοχής. Η ταινία θα πραγματοποιήσει την επίσημη προμιέρα της στις αίθουσες, στις 26 Οκτωβρίου 2017, από την Tanweer.

Υπόθεση της ταινίας: Ελλάδα, στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, πριν την Πρωτομαγιά του ’44. Ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, εξόριστος και φυλακισμένος ήδη από το 1936, εκτελεί χρέη διερμηνέα του γερμανού διοικητή του στρατοπέδου Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνά όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας. Ο Ναπολέων είναι ένας από τους 200 ανθρώπους που έχουν επιλεγεί για να εκτελεστούν την 1η Μαΐου στην Καισαριανή, ως αντίποινα για τον θάνατο τεσσάρων Γερμανών από τη δράση της ελληνικής Αντίστασης. Την ημέρα της εκτέλεσης, θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, θα του δώσει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας όμως στη θέση του κάποιον άλλον.

INFO

Χώρος: Ολύμπιον

Ημερομηνία: Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Ώρα προσέλευσης: 19.30

Ώρα έναρξης: 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 6€, CineΚάρταf: 4€




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑