News Το «The House That Jack Built» του Λαρς Φον Τρίερ πάει -τελικά- στις Κάννες!

27 Απριλίου 2018 |

0

Το «The House That Jack Built» του Λαρς Φον Τρίερ πάει -τελικά- στις Κάννες!

Ήταν Μάιος του 2011 όταν ο ορκισμένος προβοκάτορας Λαρς Φον Τρίερ προχώρησε σε κάποια σχόλια περί Χίτλερ που έκαναν την Κίρστεν Ντανστ (πρωταγωνίστριά του στο Melancholia) να θέλει να εξαφανιστεί από προσώπου Γης και οδήγησαν στον -υποτιθέμενο- αποκλεισμό του από το φεστιβάλ των Καννών. Φέτος, οι ιθύνοντες του πιο λαμπρού φεστιβάλ της Ευρώπης μάλλον θεώρησαν ότι αυτή η διαβόητη συνέντευξη ανήκει οριστικά στο παρελθόν και έτσι πήραν την απόφαση να ανοίξουν εκ νέου τις πύλες για τον Δανό δημιουργό και τη νέα του ταινία, η οποία θα προβληθεί εκτός Διαγωνιστικού.

Το The House That Jack Built τοποθετείται χρονικά στα 70s και στις αρχές των 80s και αφορά έναν μανιακό δολοφόνο ονόματι Jack, ο οποίος σκορπά τον τρόμο επί 12 συναπτά έτη στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Συνοδεύεται, μάλιστα, από την αβανταδόρικη υπόσχεση ότι θα είναι η πιο βάρβαρη και γκροτέσκα ταινία του μέγιστου agent provocateur της εποχής μας. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Ματ Ντίλον και το καστ συμπληρώνουν, μεταξύ άλλων, ο μέγας Μπρούνο Γκαντς, η εγγονή του Έλβις Ράιλι Κιού και η Ούμα Θέρμαν στη δεύτερη συνεχόμενη συνεργασία της με τον Τρίερ.

Ο ίδιος ο Τρίερ δήλωσε ότι χρειάζεται αποθεραπεία μετά τα γυρίσματα, τα οποία ήταν γεμάτα πίεση, αλκοόλ, καταθλιπτικές εξάρσεις και ψευδαισθήσεις καταδίωξης, σε ένα συνηθισμένο και τυπικό προφίλ της καθημερινότητας του Λαρς. Ανάλογη αποθεραπεία μάλλον θα χρειαστούν και οι θεατές της ταινίας του, πάντως, η οποία, αν πιστέψουμε το πρώτο teaser που έχει κυκλοφορήσει, μοιάζει να έχει βγει από τα πιο πυκνά σκοτάδια του “τριερικού” μυαλού. Η δε προσθήκη της τελευταίας στιγμής στο φεστιβάλ των Καννών, το οποίο είχε ορκιστεί πως ο Λαρς φέρει πλέον την ταμπέλα του persona non grata, έχει εκτινάξει την αγωνία του σινεφίλ κόσμου στα ύψη. Κληθείς να σχολιάσει, πάντως, την ταινία του ο Λαρς αρκέστηκε να δηλώσει το εξής λιτό και απέριττο: “η ταινία υμνεί το γεγονός πως η ζωή είναι κακόβουλη και άψυχη…”




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑