News Ο “Δον Κιχώτης” του Τέρι Γκίλιαμ έχει -επιτέλους- τρέιλερ!

10 Απριλίου 2018 |

0

Ο “Δον Κιχώτης” του Τέρι Γκίλιαμ έχει -επιτέλους- τρέιλερ!

Είκοσι (20) ολόκληρα χρόνια και οκτώ απόπειρες μετά την πρώτη φορά που αποτόλμησε ο δόλιος Τέρι Γκίλιαμ να καταπιαστεί με τον “Δον Κιχώτη” του Θερβάντες, σε ένα πρότζεκτ που κατέληξε να μοιάζει με το Γιοφύρι της Άρτας, το πρώτο τρέιλερ του The Man Who Killed Don Quixote, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες, κατέφθασε ως πειστήριο ότι ο -γαϊδουρινά- επιμένων ίσως και να νικά στο τέλος. Αν θέλετε, πάντως, μια πρόχειρη λίστα –η πλήρης λίστα των εμποδίων που συνάντησε το όνειρο ζωής του Γκίλιαμ είναι υπέρ το δέον μακροσκελής- με τα στραβά και ανάποδα που συνέβησαν την περασμένη εικοσαετία, αρκεί να σας αναφέρουμε τα εξής.

Νατοϊκές ασκήσεις στα πέριξ των γυρισμάτων, πλημμύρες, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης που υπέστη ο –κάποια στιγμή- πρωταγωνιστής Ζαν Ροσφόρ, καρκίνος με τον οποίο διεγνώσθη ο –μετέπειτα- πρωταγωνιστής Τζο Χαρτ (αμφότεροι μας έχουν πλέον αποχαιρετήσει), υπαναχωρήσεις χρηματοδοτών, αστοχίες στο μπάτζετ και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Καρπός όλων αυτών των αναποδιών υπήρξε το υπέροχο Lost in La Mancha (2002), το οποίο από ημερολόγιο καταστρώματος μιας ταινίας που βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης μετατράπηκε σε χρονικό ατυχιών και εμποδίων μιας ταινίας που ήθελε πολύ, αλλά δεν κατάφερνε ποτέ να βρει τον δρόμο προς το final cut.

Η τωρινή μορφή του The Man Who Killed Don Quixote περιλαμβάνει τον Τζόναθαν Πράις στον ρόλο ενός πλανεμένου ηλικιωμένου που πιστεύει πως είναι ο Δον Κιχώτης και τον Άνταμ Ντράιβερ που ερμηνεύει ένα κυνικό corporate στέλεχος στον χώρο της διαφήμισης, που καταλήγει να υιοθετεί, χωρίς καλά καλά να το αντιληφθεί, την περσόνα του Σάντσο Πάντσα, του πιστού ακόλουθου του Δον Κιχώτη. Πριν από τους δύο τωρινές πρωταγωνιστές, ο ρόλος του Δον Κιχώτη είχε αρχικά δοθεί, πέρα από τους Ζαν Ροσφόρ και Ρόμπερτ Ντυβάλ που αναφέραμε ήδη, ενώ στον ρόλο του Σάντσο Πάντσα είχαν φιγουράρει κατά σειρά οι Τζόνι Ντεπ, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ και Τζακ Ο’ Κόνελ. Στο πλευρό των Πράις και Ντράιβερ, στο τωρινό καστ, συναντούμε τους Όλγκα Κουριλένκο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ, ενώ η πλοκή μεταπηδά συνεχώς μεταξύ του σήμερα και του 17ου αιώνα, σε μια συνηθισμένη «γκιλιαμική» μίξη φαντασίας και πραγματικότητας.

Επειδή, όμως, ένα χαρωπό και ονειρεμένο happy end δεν θα ήταν ταιριαστό με το σύμπαν της συγκεκριμένης ταινίας, ένα τελευταίο εμπόδιο έμελλε να καθυστερήσει τη συμμετοχή του The Man Who Killed Don Quixote στις επερχόμενες Κάννες. Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην παραγωγός της ταινίας Paulo Branco διεκδικεί μερίδιο από τα πνευματικά δικαιώματα της ταινίας, με δικαιολογητική βάση ένα συμφωνητικό που είχε υπογράψει με τον Γκίλιαμ το 2016, το οποίο ο βετεράνος Python θεωρεί άκυρο.

Η υπόθεση έχει καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, με αποτέλεσμα η ταινία να χάσει την προθεσμία για τις Κάννες και να μην διαθέτει ακόμη οριστική ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες. Όπως ίσως θα περιμένατε, αυτή η μικρή καθυστέρηση ουδόλως θα μπορούσε να πανικοβάλει τον Γκίλιαμ, του οποίου τα μάτια έχουν δει πολύ χειρότερα. Ερωτηθείς, μάλιστα, για τη χαμένη ευκαιρία των Καννών, ο λατρεμένος Τέρι δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Βενετία είναι μια πανέμορφη πόλη. Ιδίως τον Σεπτέμβρη…»




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑