News Ο Βιμ Βέντερς επιστρέφει με ένα ντοκιμαντέρ για τον Πάπα Φραγκίσκο!

15 Φεβρουαρίου 2018 |

0

Ο Βιμ Βέντερς επιστρέφει με ένα ντοκιμαντέρ για τον Πάπα Φραγκίσκο!

Οι ταινίες μυθοπλασίας του Βιμ Βέντερς, τα τελευταία χρόνια, τυγχάνουν ψυχρής ως επί το πλείστον υποδοχής από το σινεφίλ κοινό και τους κριτικούς. Το μεγαλείο όμως του άοκνου δημιουργού φαίνεται ότι διοχετεύεται με μεγαλύτερη άνεση στο πεδίο των ντοκιμαντέρ, καθώς ο Γερμανός σκηνοθέτης έχει βρεθεί τα τελευταία επτά χρόνια δύο φορές υποψήφιος για όσκαρ χάρη στα σπουδαία Pina και The Salt of Earth, που αποτελούν κορυφαίες δημιουργίες στο χώρο του “κινηματογράφου της αλήθειας”.

Ενώ λοιπόν έπεται τον Απρίλιο η κυκλοφορία του Submergence με τους Τζέιμς ΜακΑβόι και Αλίσια Βικάντερ και μετά το απαρατήρητο Les Beaux Jours d’Aranjuez, κυκλοφόρησαν τα νέα για το τελευταίο ντοκιμαντέρ του Βέντερς, που διαθέτει έναν εξαιρετικά ασυνήθιστο όσο και διάσημο πρωταγωνιστή. Πρόκειται για τον Πάπα Φραγκίσκο, που έχει προκαλέσει πολλάκις το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τον διαφορετικό τρόπο που ασκεί το αξίωμά του σε σχέση με τους προκατόχους του. Ο Γερμανός τονίζει ότι δεν επιχείρησε να δημιουργήσει μια βιογραφία για τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά περισσότερο να τον ακολουθήσει στις παρεμβάσεις του και τις επαφές με απλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εγχείρημα δρομολογήθηκε με την πλήρη γνώση και έγκριση του Βατικανού, το οποίο συμμετέχει στην παραγωγή. Η πρεμιέρα θα λάβει χώρα πιθανότατα στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Καννών στις 18 Μαΐου 2018 και το φιλμ θα φέρει τον τίτλο Pope Francis – A Man of his Word.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑