Το In-Edit (30/3-5/4) για τέταρτη σερί χρονιά στη Θεσσαλονίκη!

Το 2003, στη Βαρκελώνη, έγινε η όμορφη αρχή. Δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα του In-Edit Festival και το παροπλισμένο genre του μουσικού ντοκιμαντέρ βγήκε από την αφάνεια και ήρθε στο προσκήνιο. Έκτοτε, το In-Edit έχει διοργανωθεί σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέποντας τη μουσική σε είδος πρώτης κινηματογραφικής ανάγκης. Ιστορίες δόξας και συντριβής, ιστορίες αδιανόητης δημιουργικής τρέλας, που αψηφά όλα τα εμπόδια και κάθε δυσκολία, ιστορίες μίας ανελέητης βιομηχανίας κατασκευής ειδώλων. Το In-Edit είναι ο ιερός τόπος όπου διασταυρώνονται και συνομιλούν το πεντάγραμμο με το κινηματογραφικό πανί.

Το 2014, το In-Edit έκανε στάση και στη χώρα μας, έχοντας σκοπό (όπως ευχόμαστε) να στεριώσει για τα καλά. Η Θεσσαλονίκη, χάρη στη δουλειά και τον κόπο που κατέβαλε η ομάδα της Parenthesis (), είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το πρώτο In-Edit Greece, ενώ από την επόμενη χρονιά το In-Edit απέκτησε διπλή βάση στην Ελλάδα, με την Αθήνα να μπαίνει κι αυτή στον χορό. Τον περασμένο Οκτώβριο, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πραγματοποίηθηκε η τρίτη κατά σειρά αθηναϊκή βόλτα του In-Edit, και λίαν συντόμως η Θεσσαλονίκη θα πάρει τη σκυτάλη, για την τέταρτη φιλοξενία αυτού του πανέμορφου θεσμού.

Πιο συγκεκριμένα, το Ολύμπιον θα ανοίξει τις πύλες του στις 30 Μαρτίου και μέχρι τις 5 Απριλίου η οθόνη του θα πλημμυρίσει με μουσική για τα μάτια μας. Το πρόγραμμα, πέρα από την προβολή πολλών και πολύ συναρπαστικών μουσικών ντοκιμαντέρ, θα περιλαμβάνει, φυσικά, και μία σειρά από sidebar events, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε εν ευθέτω χρόνω, όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του φεστιβάλ.

Προς το παρόν, ως μία πρόγευση που θα σας ανοίξει την όρεξη, σας παρουσιάζουμε επιγραμματικά δέκα τίτλους, από τα τιμώμενα πρόσωπα και τις σαγηνευτικές ιστορίες όπου θα μας ταξιδέψει η 4η έκδοση του In-Edit Thessaloniki. Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Νικ Κέιβ (One More Time With Feeling), Μπομπ Ντίλαν (Don’t Look Back), Λέοναρντ Κοέν (Leonard Coen: Bird on a Wire), Oasis (Oasis: Supersonic), Τζάνις Τζόπλιν (Janis: Litte Girl Blue), η ιστορία των ανθρώπων που αψήφησαν αμέτρητους κινδύνους για δημιοργήσουν μία εστία house μουσικής στο ισλαμικό Ιράν (Raving Iran), οι απίστευτες διαδρομές και διακλαδώσεις της σύγχρονης αφρικανικής μουσικής (Fonko), Φρανκ Ζάππα (Eat that Question: Frank Zappa in His Words), Μπιτλς (The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years), η ιστορία της ορχήστρας μίας μικρής πόλης της Παραγουάης, τα όργανα της οποίας είναι φτιαγμένα από σκουπίδια (Landfill Harmonic).

Προτού σας αποχαιρετήσουμε με το τρέιλερ του επερχόμενου In-Edit Thessaloniki και ανανεώσουμε το ραντεβού μας για μία πιο αναλυτική παρουσίαση όλων των ταινιών του προγράμματός του, να σας δώσουμε τα απαραίτητα λινκ: α) η ηλεκτρονική διεύθυνση του In-Edit Greece και β) η σελίδα του φεστιβάλ στο facebook, γ) το πρόγραμμα των προβολών του φεστιβάλ. Εις το επανιδείν!

IN-EDIT 2017 | Thessaloniki Edition from In Edit Greece on Vimeo.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑