Some mommies are evil…

5. Ma mère (2004), του Κριστόφ Ονορέ

Ο Κριστόφ Ονορέ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βλάσφημο μυθιστόρημα του Ζορζ Μπατάιγ και παρόλο που πατά πάνω σε υλικό από χρυσάφι και έχει στη διαθεσή του λαμπερούς πρωταγωνιστές (Ιζαμπέλ Ιπέρ, Λουί Γκαρέλ), κάπου λαθεύει, κάπου αστοχεί και δεν μας σοκάρει όσο πρέπει.

4. Mommie dearest (1981), του Φράνκ Πέρι.

Με πρώτη ύλη τη βιογραφία της Κριστινα Κρόφορντ, κόρης της διάσημης ηθοποιού, Τζοάν Κρόφορντ, αφηνόμαστε σε μία σαρωτική ερμηνεία της Φέι Ντάναγουεϊ που αγγίζει τα όρια του camp. Μία μητέρα που κάνει τη ζωή του παιδιού της σκέτη κόλαση.

3. The Grifters (1990), του Στίβεν Φρίαρς.

Η Αντζέλικα Χιούστον είναι τόσο άπληστη που είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα. Μέχρι και να ξεγελάσει, να αποπλανήσει και να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί…

2. Carrie (1976), του Μπράιαν Ντε Πάλμα.

Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος του Στίβεν Κίνγκ που έκανε πάταγο. Υποψηφιοτητες για Οσκαρ τόσο για την Σίσι Σπέισεκ όσο και και για την Πάιπερ Λόρι, στον ρόλο της θρησκόληπτης καταπιεστικής μητέρας – διαβόλου.

1. Wild at Heart (1990), του Ντέιβιντ Λιντς

Το εντυπωσιακό στην όλη υπόθεση είναι πως το ζευγάρι μάνα – κόρη δεν ισχύει μονάχα στο σύμπαν της ταινίας αλλά και στην αληθινή ζωή, καθώς η Νταϊάν Λαντ είναι η μητέρα της Λόρα Ντέρν. Στο real life, ελπίζουμε να έχουν λίγο πιο υγιείς σχέσεις πάντως…




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑