News Μετά το “Elle”, o Πολ Φερχόφεν επιμένει γαλλικά!

28 Απριλίου 2017 |

0

Μετά το “Elle”, o Πολ Φερχόφεν επιμένει γαλλικά!

Η Γαλλία δείχνει να ταιριάζει στον Πολ Φερχόφεν, ο οποίος, μετά την τεράστια απήχηση και επιτυχία του Elle, γυρίζει δεύτερη σερί ταινία σε γαλλικό έδαφος, και πάλι με ένα γυναικείο χαρακτήρα στο πρωταγωνιστικό προσκήνιο. Αυτή τη φορά, η Βελγίδα Βιρζινί Εφιρά (η οποία ενσαρκώνει τη σύζυγο του γείτονα της Ιζαμπέλ Ιπέρ, στο Elle, σε ένα μικρό, αλλά κομβικό ρόλο) θα υποδυθεί μία καλόγρια του 17ου αιώνα, η οποία υποφέρει από έντονα ερωτικά οράματα, που δεν λένε να την αφήσουν σε ησυχία. Μία άλλη καλόγρια του μοναστηριού αναλαμβάνει να τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτές τις αμαρτωλές σκέψεις, και μία ιδιόρρυθμη ερωτική επαφή γεννιέται μεταξύ των δύο γυναικών.

Το Blessed Virgin (Sainte Vierge, ο πρωτότυπος γαλλικός τίτλος), όπως θα είναι ο αγγλικός τίτλος της νέας ταινία του αιωνίως προβοκάτορα Ολλανδού σκηνοθέτη, βασίζεται στο βιβλίο της ιστορικού Τζούντιθ Μπράουν Immodest Acts – The Life of a Lesbian Nun in Renaissance Italy, το οποίο καταγράφει την αληθινή ιστορία της μοναχής Μπενεντέτα Καρλίνι. Η Καρλίνι επέμενε σταθερά πως είχε οράματα του Ιησού, γεγονός που οδήγησε σε διενέργεια ερευνών από τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας, με το τελικό πόρισμα να αποφαίνεται πως τα οράματα ήταν προϊόν δόλιας μυθοπλασίας, και παράλληλα να αποκαλύπτει την ερωτική σχέση της Καρλίνι με μία καλόγρια του ίδιου μοναστηρίου.

Το Blessed Virgin, πέρα από όλα αυτά πάντως, σηματοδοτεί τη 10η συνεργασία του Φερχόφεν με τον συμπατριώτη του σεναριογράφο Γκέραρντ Σέτεμαν, ο οποίος υπήρξε σταθερός του συνεργάτης σε ολόκληρη την ολλανδική του περίοδο, μέχρι δηλαδή την ταινία Robocop (1987), που σήμανε τη μετακόμιση του Φερχόφεν στο Χόλιγουντ. To δίδυμο είχε πραγματοποιήσει την επανένωσή του δέκα χρόνια νωρίτερα, στο ολλανδική come back του Φερχόφεν, με την ταινία Black Book (2006). Σας αποχαιρετούμε, με μία νότα από Elle.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑