News Μάθιου ΜακΚόναχι: πρώτα χρυσοθήρας και μετά χαφιές!

23 Νοεμβρίου 2016 |

0

Μάθιου ΜακΚόναχι: πρώτα χρυσοθήρας και μετά χαφιές!

O Μάθιου ΜακΚόναχι έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες ευχάριστες εκπλήξεις του Χόλιγουντ. Έχοντας, τρόπον τινά, αποκηρύξει το παρελθόν των ρομαντικών κομεντί -όπου κυκλοφορούσε μονίμως ημίγυμνος, σε ενσταντανέ όπως αυτό που ακολουθεί λίγο πιο κάτω- ο ΜακΚόναχι στράφηκε σε πιο σύνθετους ρόλους που του απέφεραν αναγνώριση από το κοινό, εγκωμιαστικά σχόλια από τους κριτικούς, καθώς και διακρίσεις και βραβεία. Από το Dallas Buyers Club, με το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου ώς το Mud του Τζεφ Νίκολς κι από την πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού True Detective ώς το υποτιμημένο Killer Joe του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο συμπαθής Μάθιου απέδειξε πως η καριέρα του έχει πλέον μπει σε διαφορετική τροχιά.

matthew

Στην παρούσα φάση, πληροφορίες θέλουν τον ΜακΚόναχι, που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του The Dark Tower (της μεταφοράς, δηλαδή, του θρυλικού βιβλίου του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη), να έχει εμπλακεί σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν ανεπίσημα επιβεβαιωθεί, ο ΜακΚόναχι θα πρωταγωνιστήσει στο White Boy Rick, τη δεύτερη ταινία του -γεννημένου στο Λονδίνο- Γάλλου σκηνοθέτη Γιαν Ντεμάνζ (βλέπε φώτο). Υπενθυμίζουμε, σε αυτό το σημείο, ότι το ντεμπούτο του Ντεμάνζ ήταν το τρομερά αξιόλογο ’71, με τον Τζακ Ο’ Κόνελ, το οποίο κέρδισε μάλιστα τη Χρυσή Αθηνά στις «Νύχτες Πρεμιέρας».

demange

Το κεντρικό στόρι της ταινίας θα περιστρέφεται γύρω από την αληθινή περσόνα του Richard “Rick” Wershe Jr. (βλέπε φώτο), ο οποίος ξεκίνησε να εργάζεται ως μυστικός πληροφοριοδότης του FBI, στην πόλη του Ντιτρόιτ, σε ηλικία 14 ετών.  Όπως ήταν αναμενόμενο, το μέλλον δεν διαγράφηκε και πολύ ρόδινο για τον Rick, καθώς τρία χρόνια αργότερα, και αφότου είχε για τα καλά μπλεχτεί στον κόσμο των ναρκωτικών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, έχοντας συλληφθεί με 17 κιλά κοκαΐνης πάνω του, που προορίζονταν για εμπορία. Πού κολλάει σε όλα αυτά ο Μάθιου; Κολλάει γιατί θα υποδυθεί τον πατέρα του Rick, ένα χειρώνακτα εργάτη, ο οποίος πουλούσε παρανόμως όπλα ως δεύτερη δουλειά και κατέληξε κι ο ίδιος μυστικός πληροφοριοδότης του FBI!

rick

Κι ενώ αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες για το White Boy Rick, όπως το κάστινγκ του νεαρού Rick και την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι θα λάβουμε σύντομα τη δόση μας από Μάθιου στις σκοτεινές αίθουσες. Την Παραμονή Χριστουγέννων, λοιπόν, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το  Gold, μία κινηματογραφική ιστορία πυρετού του χρυσού. Ο ΜακΚόναχι υποδύεται στο Gold τον Kenny Wells, έναν αποτυχημένο μικρό-κομπιναδόρο επιχειρηματία, ο οποίος ξεκινά ένα παράτολμο ταξίδι στην αχαρτογράφητη ζούγκλα της νήσου Βόρνεο προς αναζήτηση χρυσού.

gold-2

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντούμε τον Στίβεν Γκάγκαν, ο οποίος επιστρέφει στη σκηνοθεσία μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και το Syriana, που είχε χαρίσει στον ίδιο μία οσκαρική υποψηφιότητα στην κατηγορία του Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και στον Τζορτζ Κλούνι το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Γκάγκαν αντικατέστησε τον Σπάικ Λι, που είχε με τη σειρά του αντικαταστήσει τον Μάικλ Μαν, σε ένα πρότζεκτ που προσπαθούσε να βρει τον δρόμο προς τις αίθουσες για πέντε χρόνια. Στο πλευρό του ΜακΚόναχι συναντούμε την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (που ενσαρκώνει τη σύζυγο του πρωταγωνιστεί και η οποία αντικατέστησε τη Μισέλ Γουίλιαμς που είχε αρχικά καπαρώσει τον ρόλο) και τον Έντγκαρ Ραμίρεζ (Carlos), που ερμηνεύει τον -γεωλόγο στο επάγγελμα- συνοδοιπόρο του κεντρικού πρωταγωνιστή σε αυτό το παράτολμο ταξίδι απληστίας.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑