News Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ επιστρέφει στο σινεμά, με το “Lucky Logan”!

4 Φεβρουαρίου 2016 |

0

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ επιστρέφει στο σινεμά, με το “Lucky Logan”!

Κάποιοι άνθρωποι, όταν προβαίνουν σε μία βαρυσήμαντη ανακοίνωση, εμμένουν εμφατικά σε αυτή και δεν το κουνάνε ρούπι από την αρχική τους τοποθέτηση. Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ ανήκει σίγουρα στην αντίθετη κατηγορία ανθρώπων. Ο 53χρονος Αμερικάνος σκηνοθέτης, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ του νεότερου νικητή (26 ετών) του Χρυσού Φοίνικα στην ιστορία του Φεστιβάλ των Καννών, με  το Sex, Lies and Videotape του 1989, είχε αρχικά ανακοινώσει πως ανεβάζει την καρέκλα του σκηνοθέτη στο πατάρι το 2013, χρονιά κατά την οποία σκηνοθέτησε τις ταινίες Side Effects και Behind the Candelabra (μία τηλεταινία για λογαριασμό του HBO, η οποία μετά την τηλεοπτική της προβολή, βγήκε και στις σκοτεινές αίθουσες).

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, αυτή η απόσυρση ελάχιστα έμοιαζε με απόσυρση, καθώς ο αιωνίως συμπαθής Σόντερμπεργκ υπήρξε ιδιαίτερα εργατικός κι ενεργός τα τελευταία δύο χρόνια, από πολλά και διαφορετικά πόστα. Αρχικά, ως παραγωγός τόσο στο ντοκιμαντέρ Citizenfour (2014) για τον Έντουαρντ Σνόουντεν όσο και στην ταινία Da Sweet Blood of Jesus (2014) του Σπάικ Λι. Επιπλέον, ανέλαβε χρέη μοντέρ στην ταινία Magic Mike XXL (2015) του Γκρέγκορι Τζέικομπς, που αποτελεί sequel του Magic Mike, που είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Σόντερμπεργκ to 2012. Το κυριότερο όμως πόνημα του Σόντερμπεργκ στην περίοδο της «απόσυρσής» του είναι η σκηνοθεσία, το μοντάζ και η παραγωγή της επιτυχημένης σειράς The Knick (2014-) του Cinemax, με πρωταγωνιστή τον Κλάιβ Όουεν.

2014 Summer TCA Tour - Day 3

Ο μόνος λοιπόν τομέας από τον οποίο είχε όντως αποσυρθεί από το 2013 ο αγαπητός Στίβεν ήταν η κινηματογραφική σκηνοθεσία. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό The Hollywood Reporter υπεραμύνθηκε αυτής του της επιλογής, τονίζοντας πως η ιδιότητα του κινηματογραφικού σκηνοθέτη συνεπάγεται, ολοένα και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια, φόβο και δεσμεύσεις. Στον αντίποδα, δήλωσε ταγμένος στη δημιουργία ποιοτικών τηλεοπτικών πρότζεκτ, έχοντας στα σκαριά για το 2016 την σειρά The Girlfriend Experience (ως παραγωγός) για λογαριασμό του Starz και την τηλεταινία Mosaic (ως σκηνοθέτης) για λογαριασμό του HBO. Όσον αφορά μία πιθανή επιστροφή στα κινηματογραφικά πλατό, ανέφερε πως πρέπει να αλλάξει μία εκ των δύο ακόλουθων παραμέτρων. Είτε η δική του στάση είτε η στάση της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Soderbergh 2

Δεν ξέρουμε αν ο Στίβεν έβαλε εν τέλει νερό στο κρασί του ή αν εξασφάλισε κάποιες εγγυήσεις καλλιτεχνικής και δημιουργικής ελευθερίας, ένα πάντως είναι σίγουρο: he is back (αν θεωρήσουμε τέλος πάντων ότι κάποτε έφυγε…) Ο τίτλος της νέας του ταινίας είναι Lucky Logan, με πρωταγωνιστή τον Τσάνινγκ Τέιτουμ, στην τέταρτή του συνεργασία με τον Σόντερμπεργκ, μετά τις ταινίες Haywire, Magic Mike και Side Effects. Δεν πρόλαβες ακριβώς να μας λείψεις, αλλά όπως και να ‘χει, καλώς σε ξαναβρήκαμε Στίβεν!




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to Top ↑